Magdalenes de pastanaga i coco (sense sucre)
Rebuscant per internet alguna recepta per poder aprofitar les pastanagues, i que no fos un pastís de pastanaga, vaig optar per fer magdalenes. Feia molt temps que no en feia i aquest cop vaig variar la recepta i vaig optar per la versió del Xavier Barriga. Vaig aportar el toc personal afegint-hi pastanaga i coco ratllats i substituint el sucre per la tagatosa.
Sempre faig les magdalenes amb poca previsió de temps i és bo deixar-les reposar un mínim d'una hora a la nevera. I molt millor si és tota la nit. El resultat és molt més espectacular; ja que les magdalenes pujaran molt més.
De tota manera, aquestes tenien un gust impressionant i una textura molt esponjosa i humida. Una delícia!
Ingredients (per 12 magdalenes):
-2 ous grans (L)
-75 g tagatosa o 175 g de sucre
-60 ml de llet semidesnatada
-190 ml oli de gira-sol
-210 g farina
-1 sobre de llevat químic
-175 g pastanaga
-25 g coco ratllat
Per decorar:
coco ratllat i vainilla mòlta
Elaboració:
Rentem i piquem les pastanagues. Les reservem fins a l'hora de fer-les servir.
Batem la tagatosa amb els ous fins que doblin el volum i blanquegin. Hi afegim un pessic de sal i sense deixar de batre anem afegint la llet i l'oli a poc a poc.
Tamisem la farina juntament amb el llevat químic i amb l'ajuda d'una llengua ho anem integrant a la massa d'ous i sucre. Ho fem en 2 o 3 vegades perquè la massa no perdi l'aire i sempre amb moviments suaus de baix cap a dalt.
Posem la pastanaga en 3 o 4 vegades i ho integrem amb la llengua amb els mateixos moviments. Si ho feu així, la massa no perdrà esponjositat.
I finalment, fem el mateix amb el coco.
Tapem la massa i la deixem a la nevera mentre s'escalfa el forn a 250ºC, tot i que és aconsellable deixar-la reposar com a mínim 1 hora.
Col·loquem les càpsules en una safata metàl·lica per magdalenes i les omplim 3/4 parts. Decorem les magdalenes escampant vainilla mòlta i coco ratllat per damunt.
Quan el forn estigui calent, hi posem les magdalenes a mitja alçada i abaixem el forn a 210ºC. Deixem que es coguin uns 15 minuts o fins que estiguin cuites. La prova de l'escuradents no falla!
Bon profit!!!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada