Pastís de poma ràpid i fàcil




El pastís que us presento avui fa honor al seu nom perquè es prepara en un moment i no té cap mena de complicació ni tècnica complicada. És un pastís per principiants i per mandrosos ;)

La preparació és ben fàcil: es pela i es talla la fruita i la massa del pastís s'afegeix al damunt.

Val a dir que tot i la senzillesa és boníssim, la poma li aporta una textura suau i esponjosa i la mantega juntament amb la canyella aporten una aroma increïble. 

El resultat us asseguro que és espectacular. Les dues vegades que l'he fet la gent ha quedat molt sorpresa. Així que no teniu excusa per no quedar bé amb les postres.

Personalment us recomano fer servir pomes Fuji perquè les Golden deixen el pastís una mica més humit. Això va a gustos.

La recepta la vaig treure de la revista Hembakat, que no falla mai.

Ingredients (per una safata d'uns 18 x 25 cm):
-4 pomes Fuji petites
-2 cullerades de sucre  morè
-1 culleradeta de canyella
-125 g de mantega (i una mica més per untar la safata)
-3 ous
-130 g sucre
-1 culleradeta de Royal
- 160 g de farina

Elaboració:
Preescalfem el forn a 200ºC.

El primer que cal fer és untar la safata que utilitzarem amb mantega. Tot seguit, pelem, traiem els cors i tallem les pomes a làmines (uns 5 mm de gruix) i les posem a la safata.

Hi posem 2 cullerades de sucre morè per sobre   i una culleradeta de canyella.

Tot seguit, desfem 125 g de mantega al microones. Quan la tinguem llesta, l'aboquem en un bol i hi afegim els 130 g de sucre. Ho batem perquè es barregi bé i a continuació i posem els ous. Amb la batedora elèctrica o barregem tot fins que quedi blanquinós.

Tamisem la farina i el Royal i amb l'ajuda d'una llengua ho anem incorporant suaument a la massa.

Aboquem la massa per damunt de les pomes i movem la safata perquè quedi tot ben distribuït.

Ho coem al forn a uns 180ºC una mitja hora o fins que veiem que està torradet.

Aquest pastís queda genial amb gelat de vainilla i toffee o nata muntada. Un pecat!



Bon profit!!














2 comentarios:

  1. Marina A.F. ha dit...

    I tan fàcil! deliciós, el de poma és un dels meus preferits, després del de formatge. Fins aviat!

  2. Eva Macià ha dit...

    Els postres amb poma són dels que més m'agraden! aquest pastís fa una pinta boníssima, i acompanyat amb el gelat ja passa a sublim!!

Publica un comentari a l'entrada