Quelitas® o galetes d'oli d'oliva


Orgull. Quina recepta que he descobert! Resulta que aquest mes el blog triat de Del blog al plat és Pa amb tomàquet. Un blog que no coneixia però que des d'ahir segueixo amb delit. Fent el xafarder vaig veure que la Marylou tenia la recepta d'aquestes galetes salades tan famoses i de seguida vaig decidir que jo també les faria.

I aprofitant que porten oli´d'oliva, vaig participar al IV Concurs de Coselva: El concurs més pintxo, on s'havia de fer una proposta de pintxo, montadito o aperitiu. I aquestes galetes són ideals per fer un bon aperitiu! El premi eren 20 litres d'oli d'oliva verge extra Antara (D.O.P Siurana) i ja són meus!! Quina il·lusió!!

Són unes galetes molt senzilles de fer i el resultat ja el veieu: espectaculars! I boníssimes. Jo en vaig fer 3 versions amb una sola massa. En una hi vaig afegir grana padano, a l'altre hi vaig posar orenga i la tercera la vaig deixar amb la recepta original. Totes tres varietats eren boníssimes!

Això sí, surten més de 200 galetes! És a dir, 4 safates de forn... Ara, volen!



 Ingredients:
-200 g d'aigua
-180 g d'oli d'oliva Antara
-6 g llevat liofilitzat
-300 g farina normal
-250 g farina de força
-10 g sal
-1 cullerada d'orenga 
-1 cullerada de grana padano en pols


Elaboració:
Escalfem l'aigua i l'oli d'oliva fins que sigui tebi, no ha de cremar. Hi dissolem el llevat.

En un bol barregem els farines, la sal i hi aboquem la barreja d'aigua, oli i llevat. Ho amassem amb les mans i en un moment obtindrem una massa llisa.

La dividim en tres parts, si volem fer-ne versions de gustos diferents. Una bola de massa la deixem com està, a la segona hi posem orenga i a la tercera hi barregem grana padano. 

Amb l'ajuda d'un corró estirem les 3 masses deixant-les amb un guix de mig centímetre aproximadament. Amb un tallapastes ben petit o amb algun estri que faci el fet (jo he utilitzat la part més ampla d'un broquet del número 8) anem tallant la massa i amb els dits els hi acabem de donar la forma una mica allargada de les Quelitas. Els hi fem els forats típics amb una forquilla o un escuradents.

Col·loquem les galetes en safates de forn cobertes amb paper sulforitzat i tan bon punt tinguem les safates plenes, les tapem amb un drap de fil i deixem reposar les Quelitas 30 minuts.

Preescalfem el forn a 180ºC i quan la primera safata hagi reposat la mitja hora indicada, les enfornem durant 15 minuts amb ventilador. Les traiem quan estiguin torradetes.

Us recomano que deixeu que les galetes quedin torrades perquè si les traieu que encara són una mica blanques, se us estovaran ràpidament. Si són per menjar al mateix dia, no cal patir.


 Bon profit!!!!


Comentaris

Anna Pigarda ha dit…
Enhorabona pel premi i per com de maques t'han sortit les quelites. Les versions amb parmesà i amb orenga han d'estar de vici....! Una abraçada!
mercè ha dit…
Veig que aquestes galetes han triomfat!, t'han quedat realment precioses!, gràcies per participar un cop més!
MaryLou ha dit…
T'han quedat maquíssimes!!!! felicitats pel premi!!! gràcies per participar.
Petonets
Joaquina ha dit…
Una recepta molt ben triada!! aquestes galetes han de saber estupendes i t´han quedat perfectes. Una abraçada!!!
Moltes gràcies pels vostres comentaris!! Una abraçada

Entrades populars