Blogs contra la Fam -- Bulgur amb xampinyons i cansalada fumada




El plat que us portem avui l'he fet per col·laborar amb la tercera edició dels Blogs Contra la Fam. Una proposta blogaire i solidària per donar a conèixer el Gran Recapte d'Aliments que tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre a tot Catalunya.

Si voleu fer un cop d'ull per saber-ne més, feu clic a la imatge:

https://www.bancdelsaliments.org/

La recepta és molt senzilla i econòmica. I pel tupper és ideal! Perfecta per a aprofitar aquelles verdures o restes de carn que ens sobren.

En aquest cas, el bulgur (blat precuit semblant al cuscús) va acompanyat de ceba, cansalada fumada i xampinyons Portobello.

Ingredients (4 persones):
-150 gr de bulgur fi
-300 gr d'aigua
-1 ceba mitjana
-1 safata de xampinyons Portobello
-Cansalada fumada al gust
-Julivert picat
-Sal i pebre al gust

Elaboració:
Primer de tot pelem i piquem la ceba i quan la tinguem llesta la posem a sofregir en una paella amb oli.

Mentrestant, tallem la cansalada a dauets i l'afegim a la ceba quan aquesta comenci a estar transparent.

Quan la cansalda estigui ben cuita, tallem els xampinyons a làmines i ho posem a coure amb la resta de sofregit. Salpebrem al gust.

Ara toca coure el bulgur; posem l'aigua a bullir amb una mica de sal i quan estigui a punt hi afegim el bulgur a foc suau. Anem remenant fins que veiem que s'ha begut tota l'aigua.

I ja només queda barrejar-ho tot i servir amb una mica de julivert picat.


 Bon profit!!!  I recordeu: els dies 29 i 30 acosteu-vos al mercat o al super i col·laboreu amb el Gran Recapte d'Aliments!










 
 

2 comentarios:

  1. Marina A.F. ha dit...

    Em sembla una proposta fantàstica. Un cereal molt nutritiu, el bulgur. Bé, de fet no és un cereal sinó una llavor, oi? En tot cas, és boníssim. Petons!

  2. Anònim ha dit...

    Felicitats. Au, si no t'ho pots acabar, diga'm-ho que et vindré a ajudar. A menjar-m'ho eh !!
    Ton pare.

Publica un comentari a l'entrada