Gaspatxo


En ple estiu toca fer receptes d'aprofitament, quin remei! I que bo!

Viure en un poble, encara que només sigui per uns dies, té aquestes coses: la majoria de familiars i coneguts tenen tros i si el temps ha sigut generós (com és el cas) hi ha fruita i verdura per parar un tren: síndries, melons, tomàquets, albergínies, carabassons, pebrots, enciams, bledes...

I d'aquí poc ametlles, avellanes i figues!

Així que s'ha d'aprofitar tot el que et donen ja sigui fent conserves, amanides o gaspatxo.

D'aquesta sopa freda a casa els meus pares se'n menja molta perquè ens encanta i la meva mare la fa boníssima. A més, la completem amb patata bullida i ou dur. 

Així doncs, la recepta que us porto és la del gaspatxo que fa la meva mare a casa. 

A nosaltres ens agrada bastant lleugera i amb poc gust d'all, però això es pot modificar afegint més o menys quantitat d'ingredients i variant la quantitat d'aigua i pa sec.

Ingredients (8-10 racions):
-1 kg de tomàquets madurs
-1 gra d'all
-1 cogombre (250 gr)
-1/2 ceba tendra (50 gr)
-1 pebrot petit (80 gr)
-120 gr de pa sec
-sal al gust
-4 cullerades d'oli d'oliva
-1 cullerada de vinagre


Elaboració:
Primer cobrim el pa amb l'aigua mineral perquè s'estovi.

A continuació netegem els tomàquets i els pelem. Els podem escaldar perquè ens sigui més fàcil el procés.

Un cop tinguem els tomàquets llestos, pelem i tallem l'all, el cogombre, la ceba i el pebrot.

Posem totes les verdures en un recipient i els triturem amb el túrmix juntament amb el pa i l'aigua.

Quan estigui tot ben liquat, hi posem la sal, l'oli i el vinagre. I si veiem que està molt espès hi afegim més aigua.

Ara només caldrà corregir de sal i comprovar que el gust és l'adequat. Podem afegir més all, ceba, pebrot...

Us recomano fer el gaspatxo amb unes 2 o 3 hores d'antelació i desar-lo a la nevera fins a l'hora de consumir. D'aquesta manera el gaspatxo serà més gustós i ben fred.

Si ho preferiu, podeu bullir un parell d'ous i una patata i quan estiguin freds, els podeu posar a trossos dins els gaspatxo. Nosaltres a casa sempre ho fem així.


Bon profit!



 


Comentaris

Entrades populars