Coca amb recapte


Continuem amb les receptes d'aprofitament de verdures de temporada. En aquest cas són cebes, pebrots i albergínies.

Aquest tipus de coques són molt típiques a les comarques de Tarragona i Lleida, on es feien necessàries per a poder aprofitar les verdures i la farina.

La idea de fer coques amb recapte em va venir el cap de setmana passat mentre en menjàvem per dinar a casa uns amics. 

Investigant per internet vaig trobar moltes versions per fer la massa, però la majoria portaven molt llevat i no m'acabaven de convèncer.

Per casualitat vaig anar a parar al blog: No al pan de gasolinera, us el recomano de veritat. La massa porta molt poc llevat i la fermentació és curta. El resultat: una coca primeta, cruixent i boníssima.

Els farcits de les diferents coques poden ser del més variat. En total surten 4 coques de la mida d'una safata de forn. Però les podeu fer més grans o més petites segons la gana que tingueu o el tipus de forn.

Jo en vaig fer 5 de diferents mides i de gustos. Alguna fins i tot, era un híbrid de coca amb recapte i pizza.


Ingredients (4 coques):
Massa:
-500 gr frina panificable
-290 gr d'aigua a temperatura ambient
-25 gr d'oli d'oliva
-10 gr de sal
-5 gr de llevat liofilitzat
-oli per pintar

Farcit:
-3 cebes
-1 pebrot gran
-5 albergínies petites
-ou (opcional)
-pebre roig de la Vera
-julivert
-oli
-sal

Elaboració:
Barregem la farina, l'aigua i l'oli en un bol i ho deixem reposar tapat amb un drap durant una hora. No cal treballar la massa perquè l'amassat es fa després.

Un cop passada una hora hi afegim la sal i el llevat i ara sí, ho amassem durant uns 10-15 minuts fins que la massa quedi llisa.

Tornem a tapar la massa i la deixem fermentar una hora aproximadament a temperatura ambient, o fins que hagi doblat el volum.

Mentrestant podem anar preparant les verdures. Les rentem, pelem i tallem al gust i les passem per la paella. 
Primer coem les albergínies fins que veiem que comencen a ser tendres. Les reservem en una safata.
Ara fem el mateix amb el pebrot i, finalment, amb la ceba. Hem de pensar de no barrejar les verdures perquè així les podrem posar per separat a la coca.

Preescalfem el forn a uns 250ºC, i quan la massa hagi fermentat l'estirem ben prima a damunt d'una superfície ben enfarinada.

A mesura que les tinguem llestes, les col·loquem damunt les safates de forn i les pintem amb oli d'oliva. Les enfornem d'una en una durant 2 minuts a la part inferior del forn. D'aquesta manera la coca queda més cruixent.

Les retirem, i hi posem la verdura o el recapte per damunt. També hi podem posar ou, arengades, llangonissa, etc... Salem, posem pebre roig, un raig d'oli i julivert. Ara tornem a enfornar les coques a mitja alçada fins que veiem que la massa està daurada.

Les deixem refredar una mica i a menjar!!
























Bon profit!! i perdoneu la mala qualitat de les fotos però la pressa per sopar no és bona...


Comentaris

QUIMA ha dit…
Que bones !! ideal per aprofitar coses i per fer un bon sopar
Petons
Eva ha dit…
A part que són genials per aprofitar les verdures de temporada s'ha de dir que són boníssimes i que sempre vénen de gust eh?? almenys a mi, quina pintassa!

Entrades populars