Espirals de brioix amb móres


Per tercer any consecutiu hem tornat a collir móres! Aquest estiu, després d'un hivern i una primavera amb molta pluja, les móres fan molt de goig tot i la poca dolçor que tenen si ho comparem amb les dels estius anteriors.

Com que n'hi ha tantes i ja són molt madures hem repartit la collita en dues tandes. Una ha servit per fer melmelada i l'altra per a experimentar una mica amb diferents postres i dolços.

El primer dolç que he fet han sigut aquestes espirals de brioix amb móres.

Fa temps que segueixo la revista culinària danesa MAD & Venner però encara no havia fet cap recepta. L'altre dia em va cridar l'atenció una recepta d'espirals de brioix amb nabius perquè la farina que feien servir no era de força. Era farina normal i corrent. I vaig pensar: -Això ho he de provar!

I el resultat ha sigut molt bo, el brioix va quedar molt flonjo i gustós. A més, va pujar correctament, que és el que em preocupava.
Suposo que aquesta recepta no serviria per a fer els típics brioixos rodons o allargats; ja que aquesta massa tendeix a expandir-se i no crec que la forma es mantingués.

És ben veritat que moltes coses s'han de provar, no val a fer cas sense més ni més del que ens expliquen. Perquè de vegades et sorprens.

Aquí en teniu la recepta!

Ingredients (16 espirals):
Per la massa:
-520 gr farina
-250 ml de llet tèbia
-5 gr de llevat liofil·litzat
-75 gr de sucre
-ratlladura d'una llimona
-1 polsim de sal
-1 ou
-75 gr de mantega

Pel farcit:
-300 gr de móres
-sucre avainillat al gust
-sucre morè al gust

A més:
-ou batut
-sucre morè per decorar
  


Elaboració:
Primer de tot hem de netejar bé les móres i deixar-les escórrer.

A continuació preparem la massa: En un bol barregem tots els ingredients menys la mantega. Ho amassem durant uns 10 minuts i hi afegim la mantega a quadrats. Ho treballem fins que la massa quedi llisa.

Arribats a aquest punt, untem un bol amb oli i hi posem la massa perquè fermenti durant una hora aproximadament tapada amb un drap. A banda, jo també vaig untar una mica la massa de brioix perquè no formés crosta.

Preescalfem el forn a 220ºC.

Quan la massa hagi fermentat, l'estirem en forma de rectangle en una superfície untada lleugerament amb oli.

El rectangle em fa fer uns 45 cm de llarg i uns 20 cm d'ample.

Quan ho tinguem fet, escampem les móres, el sucre avainillat i el sucre morè. Hem de deixar una vora sense farcit d'uns dos dits a la part superior del rectangle. D'aquesta manera els espirals quedaran segellats.
Hem de posar móres als laterals del rectangle per evitar que ens quedin les peces de les puntes sense farcit.

Un cop fet això, cargolem la massa longitudinalment començant des de la part inferior fins a formar un cilindre. Com un braç de gitano.

Tallem les peces d'uns 2 cm d'ample o de manera que ens surtin 16 espirals.

Col·loquem els espirals en safates de forn cobertes amb paper encerat i els pintem amb ou batut. Els podem decorar amb una mica de sucre morè per damunt i els enfornem durant uns 15 minuts.

Els deixem refredar i ja es poden menjar!

 
Bon profit!!!
















 








Comentaris

Eva ha dit…
Aquests brioxos fan molt bona pinta, ara mateix hi faria una bona mossegada!! i segur que les mores li dónen un toc de contrast boníssim!

Entrades populars