Sopa especiada de llenties vermelles i verdures


Ja feia dies que tenia pendent actualitzar el blog. Aprofitant que aquests dies fa un temps un pèl estrany i que encara ve de gust menjar calent, em vaig animar a fer una sopa amb curri, comí, gingebre, llenties vermelles i verdures. Tot i que la pinta no convenç gaire, us he de dir que és una sopa deliciosa!

Les llenties vermelles són molt comunes a l'Índia, com el seu nom indica són d'un color taronjós-vermell i el millor de tot és que no tenen pell. Així que són perfectes per evitar els gasos i les digestions pesades derivades de menjar llegums. Ah! I oblideu-vos d'haver de remullar-les perquè en tan sols 20 minuts de cocció ja estan llestes!

                                                                        Les llenties vermelles crues

Pel que fa a les verdures jo he fet servir ceba, all, pastanaga, carbassó i brots d'espinacs, però podeu variar i utilitzar les verdures que tingueu a mà.

Ingredients (2 racions):
-1 ceba
-2 dents d'all
-1 pastanaga
-1 carbassó
-1 culleradeta rasa de curri
-1/2 culleradeta de gingebre en pols
-1 polsim de comí mòlt
-aigua mineral
-100 g llenties vermelles
-brots d'espinacs 
-sal

Elaboració:
Netegem, pelem i tallem ben petites totes les verdures.

En una olla amb un rajolí d'oli hi sofregim primer la ceba. Quan aquesta sigui transparent hi posem l'all i la pastanaga i passats 2 minuts hi afegirem el carbassó. Quan la verdura estigui cuita, la salem i hi afegim les espècies. Remenem bé perquè quedi tot ben integrat i ja hi podem posar les llenties vermelles, que prèviament haurem passat per sota el raig de l'aigua.

Cobrim les llenties i les verdures amb aigua (hi ha d'haver un dit d'aigua per damunt) i ho deixem coure a foc lent durant 20 minuts.
Hi podem afegir més aigua si cal.

Un cop la sopa estigui cuita, apaguem el foc i hi posem els brots d'espinacs. Remenem i ho tapem 5 minuts. Corregim de sal, si cal, i ja ho tenim!

Bon profit!!!!





Comentaris

Entrades populars