Saltat de pollastre, verdura i quinoa blanca




Per fi he provat la famosa quinoa blanca! I la veritat és que s'ha convertit en un "cereal" que no faltarà al rebost.
La quinoa, originària dels Andes, és un pseudocereal molt nutritiu, sense gluten, amb molt baix índex glucèmic i de fàcil digestió.
El gust és bastant neutre i per això va molt bé per barrejar amb altres ingredients. 

És imprescindible rentar bé la quinoa abans de coure-la perquè conté una substància a la pellofa que la fa amargant. N'hi ha prou amb passar-la per sota el raig d'aigua fins que veiem que no fa escuma.
Per coure-la haurem de posar una part de quinoa per 3 d'aigua (aproximadament) i deixar-la a foc suau uns 20 minuts o fins que veiem que els grans són transparents.

Ingredients (2 racions):
-1 ceba vermella
-1 pastanaga
-1 carxofa del Prat
-1 pit de pollastre
-un grapat de pèsols bullits
-50 g de quinoa blanca
-200 ml d'aigua mineral
-sal
-salsa de soja

Elaboració:
Rentem, pelem i tallem les verdures ben petites. Les carxofes les tallem en 8 trossos.

En una paella sofregim la ceba i quan estigui transparent hi afegim la pastanaga i la carxofa. Ho tapem i ho deixem coure a foc suau remenant de tant en tant. Salem lleugerament.

Mentrestant tallem i salem el pit de pollastre i bullim uns quants pèsols.
En un cassó posem 200 ml d'aigua i un polsim de sal. Rentem bé la quinoa i l'afegim a l'aigua quan bulli. Abaixem el foc i ho deixem coure uns 20 minuts vigilant d'afegir aigua, si cal.

Quan la verdura de la paella estigui llesta, hi posem el pollastre i els pèsols. Ho remenem perquè es cogui bé la carn i, finalment, hi afegim la quinoa ja cuita.

Ho remenem tot bé i hi afegim dues cullerades de salsa de soja. Ho tastem i ho salem si cal.


Bon profit!!!!



0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada