Plum cake de crema de castanya


Per fi ha arribat la tardor! Una de les estacions de l'any que més m'agraden, a diferència de la majoria de gent que tendeix a odiar-la. El fet de sentir la fresca i anar ben tapada, m'encanta!

Així doncs, aprofitant el canvi de temperatura i els productes del temps com la castanya, us proposo fer aquest plum cake. La veritat és que el vaig fer amb molt d'escepticisme, em pensava que no tindria prou gust o que el resultat final no seria presentable i... sorpresa!! Va acabar sent un plm cake, tendre, lleuger i deliciós! Només dir-vos que amb dos dies va volar!

Val a dir que no sé si és gaire fàcil trobar crema de castanya bona a Catalunya. Sí que últimament he vist melmelades de castanya però no sé del cert si són iguals que les cremes de marron glacé franceses.
Jo faig servir la marca Clément Faugier perquè és la que conec i perquè és el gust que recordo de quan anava a França de vacances quan era petita. Ja ho diuen que els sabors de la infantesa marquen molt i a mi em passa amb la crema de castanyes.
I com que aquest estiu vaig fer un carregament de pots de Clément Faugier, aniré publicant receptes amb aquest ingredient tan especial.

Sense més explicacions, us deixo la recepta d'aquest plum cake. L'he modificada d'aquesta recepta que vaig trobar a internet.

Ingredients (motlle 6'5 x 22'7):
-120 g mantega pomada
-100 g sucre
-3 ous (a Tº ambient)
-un pessic de sal
-200 g farina
-1 sobre llevat químic
-50 ml de llet tèbia
-6 cullerades soperes de crema de castanya
-1 cullerada sopera de crema de castanya

Elaboració:
Primer de tot posem el forn a 180ºC.

Batem la mantega pomada amb el sucre fins que quedi cremós. Afegim la sal i els 3 ous d'un en un, és important que estiguin a temperatura ambient perquè no se us talli la massa.

Amb l'ajuda d'una llengua pastissera, anem incorporant la farina tamisada juntament amb el llevat químic.

Ara hi aboquem la llet en 2 vegades i remenem amb moviments suaus de baix a dalt.

Finalment, posem 6 cullerades soperes de crema de castanya i barregem un altre cop amb moviments suaus.

Aboquem 3/4 parts de la massa en un motlle (jo he fet amb un motlle d'un sol ús) i hi afegim una cullerada sopera de crema de castanya per damunt. Amb l'ajuda d'un escuradents remenem lleugerament la crema i la massa:


Acabem d'abocar la resta de la massa i ho enfornem durant uns 45-50 minuts.

Deixem refredar el plum cake a dins el motlle i quan estigui fred el desemmotllem amb cura.
 


Bon profit!!!!






Comentaris

Alfons ha dit…
magnific l'aspecte del cake... ara com dius a la tardor, al costat del foc a terra ,i amb un te/café ben calentonet... una delicia...
per cert, la crema de castanyes es dolça, amb sucre ?
Alfons, la crema de castanya en qüestió porta sucre, per això a la recepta només hi he posat 100 g de sucre. Però també podries fer servir pasta de castanya, que en principi no porta sucre afegit :)

Entrades populars