Galetes de farina de coco amb xocolata


Avui va d'experiments i sorpreses! Fa dies que em rondava pel cap fer una recepta de galetes amb farina de coco (ecològica) i amb el mínim contingut en sucre possible. I fent indagacions per internet m'he decidit a fer-ne unes amb coco ratllat i xocolata sense sucre. La recepta l'he treta d'aquest blog i l'he adaptada una mica.

La farina de coco és un ingredient relativament nou i desconegut a casa nostra. S'ha posat molt de moda perquè s'utilitza molt en la dieta paleo. La veritat és que és una farina força curiosa i que no té res a veure amb les farines amb què he treballat fins ara. Conté pocs hidrats de carboni però molta fibra i proteïnes. Per tant, és indicat per a gent amb problemes de pes i/o diabètics.
Una altra de les particularitats d'aquesta farina és que necessita molta hidratació, ja ho veureu...

Això sí, si hi posem sucre tota la teoria se'n va en orris; així que he decidit endolcir les galetes amb xarop d'atzavara i xocolata sense sucre.

Us he dir que no us espereu unes galetes cruixents com a les que estem acostumats. Sinó que la textura recorda més aviat un coc o pa de pessic; ja que el resultat és una massa esponjosa i tendra. 

És a dir, que a l'hora d'elaborar i menjar aquestes galetes heu de fer un canvi de xip i posar la ment en blanc :)  Deixeu-vos sorprendre!

Ingredients (14 galetes):
-45 g farina coco ecològica
-un polsim de sal
-vainilla al gust 
-15 g coco ratllat
-60 ml oli gira-sol
-85 g xarop d'atzavara
-2 ous
-50 g xocolata sense sucre (picada)

Elaboració:
Preescalfem el forn a 190ºC.

Barregem tots els ingredients menys la xocolata. Amb una llengua ho barregem tot fins que la massa quedi homogènia i, finalment, hi afegim la xocolata picada.

Tapem la massa amb paper de fil i la deixem reposar a la nevera un mínim de 15 minuts.

Amb l'ajuda d'una cullereta, anem posant muntanyetes de massa i amb els dits acabem de donar-los forma.

Coem les galetes durant uns 12 minuts o fins que quedin daurades i les deixem refredar 10 minuts.


Bon profit!!!!!







Comentaris

Eva ha dit…
No coneixia aquesta farina, però l'aspecte de les galetes m'ha convençut!! així que a veure si en trobo aviat i la provo, a més endolcir-les amb xarop d'atzavara i amb xocolata sense sucre és un plus! un petó!

Entrades populars