Llimonada


Ara sí que ja ha arribat la calor i la xafogor, i sembla que en tindrem per llarg. Com cada estiu, vaja.
Aprofitant, doncs, les temperatures d'aquests dies no hi ha res millor que beure un gotet de llimonada ben freda! Amb aquest toc àcid és ideal per treure la set. 

La llimonada que us presento l'he adaptada d'una de les moltes receptes de la Martha Stewart, perquè en té d'un munt de varietats!

En la recepta original ella hi posa menta, jo com que no en tenia no n'he posat i, a més, hi he afegit xarop d'atzavara perquè només amb l'almívar em semblava massa àcid. I tot i així encara té un toc d'acidesa, indispensable pel meu gust en una llimonada casolana.

Val a dir que aquesta beguda combina amb moltes herbes aromàtiques com el romaní, l'alfàbrega, la menta, la sàlvia... 

També la podeu perfumar amb rodanxes de llima, que li donen un toc exòtic.

Ingredients:
-120 gr sucre
-130 g d'aigua
-400 ml de suc de llimona (unes 9 o 10 llimones)
-500 ml d'aigua freda
-1 cullerada de xarop d'atzavara
-gel al gust

Elaboració:
Per a l'almívar, posem 120 g de sucre i 130 d'aigua en un cassó i ho remenem. Quan arrenqui el bull ho retirem del foc i ho deixem refredar.

Mentrestant, fem el suc de llimona. Quan el tinguem hi afegim mig litre d'aigua ben freda, l'almívar i el xarop d'atzavara i ho remenem bé fins que quedi tot ben integrat.

En el moment de servir hi afegim gel i, si ho volem, hi podem posar herbes aromàtiques, rodanxes de llimona, llima...

A gaudir de l'estiu!!




Bon profit!!!!!










Comentaris

Eva ha dit…
La llimonada feta a casa no té color amb cap que poguem trobar al mercat, boníssima i molt més sana. Ideal pels dies de calor! un petó!

Entrades populars