Croquetes d'albergínia i pernil


Ara que estem a ple estiu, torno a experimentar amb les receptes d'aprofitament. Aquest cas, es tracta de les albergínies. 

Volia fer alguna cosa diferent i nova, que no hagués tastat mai. I fent recerca per internet vaig veure moltes receptes de croquetes d'albergínies. Em vaig decidir per fer-les amb pernil i ceba per assegurar-me que a casa ens agradaria el resultat.

I quin resultat! Són boníssimes i el farcit és molt suau.

Ingredients (per 12 unitats):

-3 albergínies petites o 1 de gran
-1 ceba (no gire gran)
-80 g de pernil salat
-2 cullerades rases de farina
-4 cullerades de llet
-sal
-ou batut
-pa ratllat

Elaboració:
El primer que cal fer és pelar i picar la ceba ben fina. La posem a coure a foc fluix amb una mica d'oli i mentrestant rentem i piquem ben fines les albergínies.

Quan la ceba estigui enrossida hi afegim les albergínies i ho salem lleugerament, perquè encara falta el pernil salat. Ho deixem coure.

Tallem el pernil salat a trossets petits i ho afegim a la ceba i les albergínies sofregides. Ho remenem bé i hi posem 2 cullerades de farina. Deixem que la farina es cogui sense deixar de remenar.

Quan la farina s'hagi absorbit, és hora d'afegir 4 cullerades de llet (si cal, en podem afegir més). Remeneu contínuament i veureu que la massa s'espesseix de seguida i la massa es desenganxa completament de la paella. Rectifiquem de sal si cal.

Un cop la massa tingui la consistència que volem, la posem en un plat, l'aplanem i la desem a la nevera durant 24 hores ben filmada perquè no faci crosta.

L'endemà, batem un ou i preparem un plat amb pa ratllat. Anem formant les croquetes i les passem primer per ou i després les arrebossem.

Les fregim en una paella amb l'oli ben calent i ja les tenim llestes!




Bon profit!!!!







Comentaris

Entrades populars