Tiramisù
Ara sí! Feia temps que tenia pendent publicar la recepta d'aquestes postres italianes tan conegudes, tot i que les he fetes més d'un cop.
El tiramisù és molt ràpid i fàcil de fer i el resultat és espectacular, no falla mai. Això sí! A l'estiu heu d'anar amb compte i mantenir-lo refrigerat fins que us el mengeu.
A casa ens agrada molt i amb la caloreta és ideal!
Ingredients (5 tiramisùs individuals):
-3 ous
-60 g sucre + 1 culleradeta de sucre pel cafè
-250 g mascarpone
-cafè (a més hi podeu posar una mica de licor de cafè o vi Marsala)
-200 g de savoiardi (melindros durs)
-cacau en pols
Elaboració:
El primer que fem és el cafè, se'n necessiten uns 100 ml aproximadament.Hi dissolem una culleradeta de sucre i ho deixem refredar.
Tot seguit separem les clares dels rovells.
Reservem les clares a la nevera i blanquegem els rovells amb 40 g de sucre. Ho tindrem llest quan la barreja estigui ben esponjosa i d'un color groc pàlid.
A continuació batem el mascarpone amb una forquilla, perquè perdi consistència i quedi més tou. L'afegim a poc a poc als rovells i ho anem homogeneïtzant amb la batedora.
Ho reservem a la nevera i ara, agafem les clares. Les comencem a muntar i a la meitat del procés anem afegint els 20 g de sucre sobrants a poc a poc. Quan les tinguem a punt de neu, ben fermes, les incorporem a la barreja de rovells de mica en mica i integrant-les amb moviments suaus i de baix a dalt. Aquest pas l'heu de fer amb l'ajuda d'una llengua de silicona perquè amb la batedora no us anirà bé.
Quan tinguem la massa ben integrada, en posem 2 cullerades a cada bol o got de presentació. Això serà la 1a capa de les postres.
Suquem els savoiardi al cafè i els col·loquem de manera que el mascarpone que hem posat quedi cobert. Ja tenim la 2a capa.
I finalment acabem d'omplir els bols amb més mascarpone. I ja està llesta la 3a capa.
Ho posem a la nevera perquè quedi compacte (unes 2 hores) i al moment de servir hi posem cacau en pols per damunt.
Ja ho tenim!!!
Bon profit!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada