Tiramisù


Ara sí! Feia temps que tenia pendent publicar la recepta d'aquestes postres italianes tan conegudes, tot i que les he fetes més d'un cop.

El tiramisù és molt ràpid i fàcil de fer i el resultat és espectacular, no falla mai. Això sí! A l'estiu heu d'anar amb compte i mantenir-lo refrigerat fins que us el mengeu.

A casa ens agrada molt i amb la caloreta és ideal!

Ingredients (5 tiramisùs individuals):
-3 ous
-60 g sucre + 1 culleradeta de sucre pel cafè
-250 g mascarpone
-cafè (a més hi podeu posar una mica de licor de cafè o vi Marsala)
-200 g de savoiardi (melindros durs)
-cacau en pols

Elaboració:
El primer que fem és el cafè, se'n necessiten uns 100 ml aproximadament.Hi dissolem una culleradeta de sucre i ho deixem refredar.

Tot seguit separem les clares dels rovells.

Reservem les clares a la nevera i blanquegem els rovells amb 40 g de sucre. Ho tindrem llest quan la barreja estigui ben esponjosa i d'un color groc pàlid.

A continuació batem el mascarpone amb una forquilla, perquè perdi consistència i quedi més tou. L'afegim a poc a poc als rovells i ho anem homogeneïtzant amb la batedora.

Ho reservem a la nevera i ara, agafem les clares. Les comencem a muntar i a la meitat del procés anem afegint els 20 g de sucre sobrants a poc a poc. Quan les tinguem a punt de neu, ben fermes, les incorporem a la barreja de rovells de mica en mica i integrant-les amb moviments suaus i de baix a dalt. Aquest pas l'heu de fer amb l'ajuda d'una llengua de silicona perquè amb la batedora no us anirà bé.

Quan tinguem la massa ben integrada, en posem 2 cullerades a cada bol o got de presentació. Això serà la 1a capa de les postres.

Suquem els savoiardi al cafè i els col·loquem de manera que el mascarpone que hem posat quedi cobert. Ja tenim la 2a capa.

I finalment acabem d'omplir els bols amb més mascarpone. I ja està llesta la 3a capa.

Ho posem a la nevera perquè quedi compacte (unes 2 hores) i al moment de servir hi posem cacau en pols per damunt.

Ja ho tenim!!!



Bon profit!!!!









Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
un vici que no cansa mai!! !M'agrada, presentat en bol.

Entrades populars