Milfulls de maduixes i xantillí


Aquestes han estat les postres d'avui! Haurien vingut més de gust si el temps hagués acompanyat però ens les hem menjades la mar de bé.

Aquesta setmana a classe hem hagut de fer una exposició sobre la massa de full i com que me n'havia sobrat l'he aprofitat aquest matí per a fer el milfulls. A més, tenia maduixes del Maresme que començaven a estar molt madures i uns brick de nata que caducaven aviat, així que ha anat perfecte per combinar-ho tot.
I com que feia temps que tenia una beina de vainilla, he pensat fer xantillí i així sortir de la simple nata muntada.

La recepta és molt fàcil i ràpida i la podeu decorar com més us agradi. Com que s'ha de menjar fresquet passa sol després d'un bon dinar de diumenge :)

Aquí teniu la recepta que podeu variar al gust canviant les fruites, fer crema pastissera, trufa muntada, crema de llimona... Imaginació al poder!

Ingredients:
-massa fullada (2 plaques de 32 cm llarg x 20 cm ample aprox.)
-sucre per escampar
-14 maduixes (poden ser més o menys)
-400 ml de nata per muntar
-45 grams de sucre llustre
-la pasta d'una beina de vainilla
-physallis i maduixes per decorar
-gelatina en fred

Elaboració:
Preescalfem el forn a 220ºC.

Col·loquem un paper de forn a la safata de forn i hi escampem sucre, a damunt hi col·loquem les plaques de massa fullada i també hi posem sucre per sobre.

Amb l'ajuda d'una forquilla punxem els rectangles i els coem uns 10-15 minuts o fins que quedin daurats.
Si volem que el milfulls ens quedi pla completament, haurem de coure les plaques amb llegums durant 10 minuts i després treure'ls i continuar la cocció uns 5 minutets més.

Quan estiguin cuits els posem a damunt una reixeta i deixem que es refredin.

Mentrestant netegem les maduixes i les tallem a quarts longitudinalment. A continuació obrim la beina de vainilla i en traiem la pasta interior.

Per fer el xantillí: comencem a muntar la nata i quan agafi cos hi afegim els sucre llustre tamisat i la pasta de vainilla. Continuem batent fins que estigui ben muntada.

Ara ja toca muntar el milfulls! Jo he posat una capa fina de xantillí a damunt de la primera placa de massa fullada i hi he col·locat les maduixes; d'aquesta manera queden ben fixades.

Quan tinguem la primera capa de maduixes, posem xantillí amb l'ajuda d'una màniga pastissera amb boquilla arrissada gran.

Un cop fet això, posem una segona capa de maduixes i un altre cop xantillí.

Col·loquem la segona placa a damunt i decorem al gust.

Jo he fet dues vores amb sucre llustre i la resta l'he pintat amb gelatina freda i hi he posat un parell de maduixes laminades i physallis sucades amb xocolata negra.

Ho posem ràpidament a la nevera fins al moment de gaudir-ne!!



Bon profit!!!!






Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Ep! No coneixia el teu blog i m'agrada molt el nom que li has posat! També m'encanta la recepta que has fet i, sobretot, com l'expliques!! Ja tens una nova seguidora. Petons.
Gràcies Marina!! Una abraçada!
Receptes amb vida ha dit…
Buf, quin pinta!!! Tens un regalet al nostre blog.

Entrades populars