Pastís de pastanaga
Feia temps que volia provar de fer un pastís de
pastanaga diferent; ja que el que havia fet fins al moment portava ametlles a
la massa i força espècies.
Aquesta recepta del web delikatissen em va
semblar que tenia bona pinta; tot i que portava la típica cobertura de formatge
que no m’agrada gens, i que fa que no pugui menjar quasi mai pastís de
pastanaga si no me’l faig jo.
Vaig pensar que si el pastís quedava tan bo com
deia a la web, no li calia la cobertura. I no vaig fallar. El pastís és una
delícia, esponjós, lleuger i amb el punt de dolçor just.
Us animo a fer-lo, és molt fàcil i el resultat és
espectacular. A més, un cop fred es pot congelar i queda com acabat de fer.
Ingredients (motlle 20 *24 aprox.):
-400 g de pastanagues
-120 g de sucre morè
-120 g de sucre morè
-60 g sucre blanc
-ratlladura d’una taronja petita
-4 ous
-240 200 g d’oli de gira-sol
-ratlladura d’una taronja petita
-4 ous
-
-240 g de farina fluixa
-2 culleradetes de bicarbonat
-2 culleradetes de llevat químic
-1 + 1/2 culleradetes de canyella en pols
-1/2 culleradeta de gingebre en polvo
-1 culleradeta de sal
-2 culleradetes de bicarbonat
-2 culleradetes de llevat químic
-1 + 1/2 culleradetes de canyella en pols
-1/2 culleradeta de gingebre en polvo
-1 culleradeta de sal
Elaboració:
Escalfem el forn a 180ºC.
Posem un paper de forn en un
motlle de Pirex d’uns 20 cm*24 cm
Rentem i pelem les pastanagues.
Les tallem a trossos i les passem per la picadora.
Posem les pastanagues picades en
un bol gran, hi afegim els sucres i remenem bé fins que veiem que el sucre
comença a dissoldre’s.
Hi posem la pell ratllada d’una
taronja.
Afegim els ous d’un en un i batem
bé fins que quedi tot ben integrat.
A continuació aboquem l’oli de
gira-sol i continuem batent.
En un bol a part hi posem la
farina passada per un sedàs, el bicarbonat, el llevat, les espècies i la sal.
Posem la barreja d’ingredients secs
a la barreja líquida i remenem amb cura amb una espàtula de silicona. Quan la
massa no tingui grumolls i sigui ben homogènia.
Amb compte, posem la massa al
motlle i ho coem a 180ºC durant uns 40 minuts o fins que fent la prova de l’escuradents,
aquest surti net.
Deixeu refredar el pastís uns
minuts al motlle i després damunt una reixeta, amb compte que no es trenqui.
Bon profit!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada