Pastís de pastanaga



Feia temps que volia provar de fer un pastís de pastanaga diferent; ja que el que havia fet fins al moment portava ametlles a la massa i força espècies.

Aquesta recepta del web delikatissen em va semblar que tenia bona pinta; tot i que portava la típica cobertura de formatge que no m’agrada gens, i que fa que no pugui menjar quasi mai pastís de pastanaga si no me’l faig jo.

Vaig pensar que si el pastís quedava tan bo com deia a la web, no li calia la cobertura. I no vaig fallar. El pastís és una delícia, esponjós, lleuger i amb el punt de dolçor just.

Us animo a fer-lo, és molt fàcil i el resultat és espectacular. A més, un cop fred es pot congelar i queda com acabat de fer.


Ingredients (motlle 20 *24 aprox.):
-400 g de pastanagues
-120 g de sucre morè
-60 g sucre blanc
-ratlladura d’una taronja petita
-4 ous
-240 200 g d’oli de gira-sol
-240 g de farina fluixa
-2 culleradetes de bicarbonat
-2 culleradetes de llevat químic
-1 + 1/2 culleradetes de canyella en pols
-1/2 culleradeta de gingebre en polvo
-1 culleradeta de sal

Elaboració:
Escalfem el forn a 180ºC.

Posem un paper de forn en un motlle de Pirex d’uns 20 cm*24 cm

Rentem i pelem les pastanagues. Les tallem a trossos i les passem per la picadora. 

Posem les pastanagues picades en un bol gran, hi afegim els sucres i remenem bé fins que veiem que el sucre comença a dissoldre’s.


Hi posem la pell ratllada d’una taronja.

Afegim els ous d’un en un i batem bé fins que quedi tot ben integrat.

A continuació aboquem l’oli de gira-sol i continuem batent.


En un bol a part hi posem la farina passada per un sedàs, el bicarbonat, el llevat, les espècies i la sal.


Posem la barreja d’ingredients secs a la barreja líquida i remenem amb cura amb una espàtula de silicona. Quan la massa no tingui grumolls i sigui ben homogènia.



Amb compte, posem la massa al motlle i ho coem a 180ºC durant uns 40 minuts o fins que fent la prova de l’escuradents, aquest surti net.


 Deixeu refredar el pastís uns minuts al motlle i després damunt una reixeta, amb compte que no es trenqui.



Bon profit!!

Comentaris

Entrades populars