Flam d'ou


Avui us porto un clàssic de la cuina: el flam d'ou. És una recepta ben senzilla i deliciosa! Res a veure amb els flams que podem trobar al supermercat, és clar.

A mi m'agrada menjar-me el flam sol, sense nata ni decoracions però com que sobre gustos no hi ha res escrit... cadascú que el gaudeixi com vulgui.

Ingredients (6 flams):
Pel caramel:
-75 g sucre
-2 cullerades d'aigua

Pel flam:
-500 ml de llet semidesnatada (pot ser sencera)
-1 beina de vainilla
-1 llimona
-80 g sucre
-4 ous de gallines molt felices

Elaboració:
Posem el forn a 180ºC.

Per fer el caramel posem el sucre i l'aigua en un cassó a foc suau. Ho deixem coure fins que agafi un to torrat. El repartim a les flameres i ho reservem.

En un altre cassó, hi afegim la llet, 3 trossos de pell de llimona, la polpa de la beina de vainilla i el sucre. Ho posem a foc suau i quan arrenqui el bull apaguem el foc i ho deixem reposar.

Mentrestant, en un recipient gran batem els 4 ous.

Colem la llet i la deixem refredar uns 15 minuts.

Sense deixar de batre els ous anem afegint la llet a poc a poc. Tornem a colar la barreja i la posem en una gerra per facilitar-ne la dosificació.
Omplim les flameres.

Col·loquem una safata de forn amb un dit d'aigua aproximadament. Hi col·loquem els flams i els tapem amb paper d'alumini, el qual traurem quan estiguin quasi cuits.

Coem els flams durant uns 40 minuts i llavors traiem el paper d'alumini. Els deixem 5 minutets més i ja els podrem treure del forn. Per saber si els flams estan cuits, claveu-hi la fulla d'un ganivet i si surt neta vol dir que ja estan llestos.

Deixem refredar els flams a temperatura ambient i quan hagin perdut temperatura, els posem a la nevera un mínim de 3 hores. Si ens els mengem d'un dia per l'altre encara seran més bons.


Bon profit!!!!!



Comentaris

Entrades populars