Coc de farina de castanya i farina d'ametlla
La setmana passada, aprofitant que tenia farina de castanya i ametlla mòlta, vaig arriscar-me a fer aquest coc que vaig trobar al blog Carmela&Caramelo. El resultat és sorprenent! És un pastís super esponjós i humit que es desfà a la boca. A més, no conté gens de gluten i això el fa molt digestiu.
Acompanyat d'una mica de salsa de xocolata és boníssim :) A casa no serà l'última vegada que el faci.
Ingredients (motlle de 22-24 cm de diàmetre):
-170 g farina de castanya
-80 g farina d'ametlla
-300 g llet semidesnatada
-2 ous
-50 g tagatosa (120 g sucre)
-100 ml d'oli de gira-sol
-2 sobres de litines (un de blanc i un de lila, del Mercadona)
-un polsim de sal
-anacards crus per decorar
Elaboració:
Preescalfem el forn a 180ºC. Piquem els anacards a trossos més o menys grans i els posem en remull.
Batem els ous amb la tagatosa o el sucre fins que quedin ben esponjosos i hagin doblat el volum. Amb cura i ben a poc a poc anem afegint l'oli sense deixar de batre i, finalment, hi posem el pessic de sal.
A continuació, tamisem la farina de castanya i l'incorporem a la barreja dels ous alternant-la amb la llet. Aquest procés us recomano fer-lo amb una llengua pastissera, en comptes de fer-ho amb la batedora elèctrica.
Afegim els sobres de gasificant (o litines) i ho incorporem bé amb la llengua pastissera.
Finalment, afegim la farina d'ametlles a poc a poc i l'anem integrant amb moviment suaus. Quan la massa sigui homogènia i no s'hi vegin grumolls la deixem reposar mentre untem el motlle amb una mica d'oli i escorrem els anacards.
Aboquem la massa dins el motlle i hi escampem els trossos d'anacards per damunt.
Coem el coc uns 40 minuts o fins que estigui ben cuit per dins.
Quan sigui cuit, el deixem reposar dins el motlle uns 20 minuts i després el deixem refredar del tot damunt una reixeta.
I ja el tenim llest!
Bon profit!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada