Perles de tapioca amb llet de coco i mango

 

Continuem amb els experiments gastronòmics! Avui que és dia festiu i no he de córrer, he aprofitat per fer aquestes postres tailandeses tan conegudes i tan bones. La recepta la vaig treure del blog Mis recetas de cocina mentre buscava informació de com coure les perles de tapioca.
Resulta que aquestes boletes es fan amb midó iuca, un tubercle molt utilitzat a l'Àsia, a Amèrica i a l'Àfrica. Aquestes perles, que són blanques quan es compren, es transformen completament un cop cuites. Es tornen transparents i un pèl llefiscoses. La veritat és que la textura és molt estranya però el resultat final és molt i molt bo.

També cal dir que les perles de tapioca són molt digestives, contenen molts minerals i vitamines del grup B i ens aporten molts hidrats de carboni complexos. És a dir, que ens aporten molt energia i ens atipen durant molta estona, i així evitem picar entre hores.

Us recomano fer aquestes postres, són boníssimes i la combinació de coco i mango és espectacular.
 
Ingredients (6 persones):
180 g perles de tapioca
1'5 litres d'aigua
400 ml de llet de coco
80 g de tagatosa (o 200 g de sucre)
1 mango

Elaboració:
Posem a escalfar l'aigua en una olla o cassó gran. Quan bulli, hi afegim les perles de tapioca i les coem durant uns 25 minuts o fins que siguin transparents. Anem remenant constantment perquè no s'enganxi.
Un cop cuita la tapioca, la colem i l'aclarim amb aigua freda per tallar-ne la cocció. Com que la textura de la tapioca és gelatinosa, jo m'he ajudat d'una cullera de fusta per remenar-la mentre tenia l'aixeta oberta.
Un cop tinguem les perles de tapioca escorregudes, les reservem mentre posem la llet de coco i la tagatosa o el sucre al mateix cassó on hem cuit la tapioca. Ho remenem perquè quedi tot ben dissolt i hi afegim les perles i el mango tallat a trossets.
Ho repartim en bols o gots i ja ho tenim llest. Si volem, podem tenir aquestes postres a la nevera un màxim de 48 hores perquè el mango se'ns acabaria estovant i la llet de coco se'ns faria malbé.


Bon profit!!!









Comentaris

Entrades populars