Empanada de carn i verdura




Aquesta estiu, llegint una recepta d'empanada del blog Cuinant entre llibres, em van venir ganes de versionar-la i tastar la massa de la Cocinera; ja que al blog en feien bona crítica.

L'empanada que vaig fer és de carn amb albergínia, carabassó, ceba, all i tomàquet. I la veritat és que ens va agradar molt i la massa era molt bona per ser industrial. La propera vegada que en faci, serà amb massa casolana. A veure com surt :)

Com la majoria de menjars, d'un dia per l'altre millora molt i és pot fer servir com aperitiu o com a plat complet.

Aquí en teniu la recepta:

Ingredients (empanada gran):
-2 masses per empanada
-200 g carn picada de porc
-200 g carn picada de vedella
-1 ceba
-3 grans d'all
-2 albergínies mitjanes
-1 carabassó
-4 cullerades de tomàquet triturat
-orenga al gust
-sal
-sucre
-oli d'oliva
-ou per pintar

Elaboració:
Preescalfem el forn a 200ºC amb temperatura a dalt i a baix.

El primer que fem és netejar i picar la ceba i els alls. Ho sofregim amb un bon raig d'oli i quan la ceba comenci a ser transparent hi afegim les albergínies i el carabassó també tallats a quadradets petits. Salem al gust.

Un cop la verdura estigui cuita, la reservem i a la mateixa paella hi coem la carn picada. Quan estigui cuita, hi posem 4 cullerades de tomàquet triturat amb una mica de sal i sucre.

Quan tinguem la carn llesta, hi barregem la verdura i ho aromatitzem amb orenga.

Estirem la primera massa per empanada en una safata de forn. Repartim la farsa, deixant una vora d'un dit de gruix per poder-la tancar després.
Estirem la segona massa per empanada, a mode de tapa, i anem caragolant les vores per tancar-la.

Amb l'ajuda d'un ganivet fem uns talls a la part superior de l'empanada perquè no s'infli durant la cocció.
La pintem amb un ou batut i la coem al forn fins que estigui daurada.


Bon profit!!!!











2 comentarios:

  1. Marina A.F. ha dit...

    Et va sortir estupenda, segur, veient la pinta! A mi m'agrada molt, fer empanades, però quasi sempre faig la massa a casa. M'apunto la teva recepta!

  2. Eva Macià ha dit...

    Ohh que bé que t'hagi inspirat a fer una empanada!! jo també he de provar a fer-la casolana la massa, tot i que aquesta està força bona, oi? m'encanta la combinació del farcit, te'l copiaré segur!! un petó!

Publica un comentari a l'entrada