Magdalenes d'ametlla
La recepta d'avui és una variació de les magdalenes que faig normalment a casa. En aquest cas, però no hi he posat ratlladura de llimona i he substituït part de la farina per farina d'ametlla. Com que això anava d'ametlles, en vaig posar de laminades a damunt de cada magdalena.
El resultat ha sigut boníssim! Són una mica més consistents que les clàssiques però tenen un gustet... mmmm!!! I en un pim pam estan fetes.
Ingredients (9 magdalenes):
-125 g ous
-110 g sucre blanc
-15 g sucre invertit (si no en teniu, poseu 125 g de sucre normal)
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-125 g oli gira-sol
-50 g nata de muntar
-150 g farina
-25 g farina ametlla
-1/2 sobre de Royal
-2 cullerades d'ametlles laminades
-sucre per decorar
Elaboració:
El primer que cal fer és posar en remull les ametlles laminades, d'aquesta manera no se'ns cremaran durant la cocció.
Batem els ous amb el sucre blanc i el sucre invertit en un bol amb l'ajuda d'una batedora elèctrica.
A continuació hi afegim l'essència de vainilla i mentre batem anem posant l'oli a poc a poc i, tot seguit, la nata.
Quan la massa sigui homogènia hi posem la farina i el llevat químic tamisats i amb una llengua anem barrejant amb compte.
Finalment hi afegim la farina d'ametlla i acabem de mesclar bé.
Posem el forn a 230ºC i mentrestant desem la massa a la nevera.
Un cop el forn estigui a la temperatura desitjada, omplim les càpsules de magdalenes, escorrem les ametlles, les col·loquem per damunt de les magdalenes i hi posem sucre blanc.
Abaixem el forn a 210ºC i hi posem les magdalenes a mig forn. Les coem uns 12 minuts o fins que estiguin cuites.
Bon profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada