Kanelbullar (espirals de canyella)




Després de mesos de pausa bloguera, torno a la càrrega! Ja s'ha acabat el curs de forneria i pastisseria que he estat fent durant 2 anys i justament avui acabo les pràctiques que he estat fent des del gener en un forn ecològic de Barcelona.

D'aquí el poc temps que he tingut aquest temps per dedicar-me al blog.

La recepta que us porto avui és la dels espirals de canyella, coneguts a Suècia com a Kanelbullar. Una meravella de dolços :)  El cardamom de la massa combina fantàsticament amb la canyella del farcit i li dóna un toc cítric molt interessant.

Per fer-los he fet servir la recepta dels "Bollos de cardamomo" del llibre de l'Iban Yarza. He modificat el farcit per canyella en comptes de cardamom i han sortit deliciosos!!


Ingredients (uns 14 espirals):
Massa:
-390 g farina
-210 g llet
-75 g de sucre
-75 g de mantega
-4 g de llevat liofilitzat
-4 g sal
-1 culleradeta de cardamom mòlt

Farcit:
-70 g mantega pomada
-70 g sucre morè
-2 culleradetes de canyella mòlta

Decoració:
-Ou batut
-Sucre perlat

Elaboració:
Per començar, escalfem la llet i hi desfem la mantega. Quan estigui tèbia (hi hem de posar el dit i no cremar-nos) hi dissolem el llevat.
En un bol hi posem 3/4 de la farina i hi aboquem la barreja de llet. Ho remenem amb una cullera de fusta gran fins que la massa es desenganxi del bol.

Afegim la resta de la farina, el sucre, la sal i el cardamom. Barregem bé i l'acabem de treballar a la taula fins que quedi llisa i brillant (uns 10 minuts).

Deixem fermentar la massa durant 1 hora en un bol tapat. I seguidament, l'estirem amb corró fins a formar un rectangle d'uns 20 cm d'ample i uns 3 cm de gruix. L'allargada ha de ser d'uns 50 cm aproximadament. La taula ha d'estar enfarinada!

Pel farcit, hem de barrejar la mantega, la canyella i el sucre fins a formar una pasta homogènia.
L'escampem per damunt de la massa deixant una vora inferior d'un dit d'ample. D'aquesta manera podrem tancar els espirals.

Cargolem la massa començant per la part superior i amb compte anem formant un xurro espiral. Tallem peces d'uns 2 cm d'ample i les anem col·locant damunt un paper de forn i ben separades entre sí. Jo vaig fer servir 2 safates de forn per col·locar-les, amb el paper sulforitzat, clar.

Ho tapem perquè no agafin pell i deixem fermentar els espirals durant uns 50 minuts.

Els pintem amb ou batut i hi posem sucre perlat al damunt. I al forn! A 250ºC durant 6 o 7 minuts o fins que estiguin dauradets.



 Bon profit!!!!







Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Caram! Sí que has fet coses, tot aquest temps... m'alegro que hagis tornat, i que ho facis amb aquestes pastetes tan dolces.
Unknown ha dit…
Benvinguda!! Boníssims aquests espirals!!

Entrades populars