Calamars a la romana


La recepta que us portem avui el Marc i jo són els típics calamars a la romana! Plat associat per excel·lència als vermutets de l'estiu.
Fa una mica de cosa publicar-la perquè és un plat tan bàsic que quasi no sembla digne, però el resultat es tan espectacular que no ens hi hem pogut resistir!

Fent recerca per internet vam veure que quasi tothom fa servir els mateixos ingredients per l'arrebossat i al final vaig decidir basar-nos amb la recepta del blog Coses meves i jo.

Una de les meves preocupacions era que un cop cuits, els calamars quedessin durs però no. Van quedar fantàstics!

Com que era la primera vegada que en feiem, vaig anar al mercat a comprar una parell de calamars i la quantitat final va ser generosa...

Jo vaig modificar una mica les quantitats de farina perquè la textura de l'arrebossat cru quedés semblant al de les creps i no fos tan espessa. I la veritat és que va quedar genial! Els calamars no eren gens pesats i l'arrebossat era molt lleuger.

Ingredients (2 calamars grans):
Per l'arrebossat:
-2 ous
-sal al gust
-3 cullerades de farina
-6 cullerades de cervesa
I...
-2 calamars grans 

Elaboració:
-Renteu bé els calamars. A mi la peixatera em va buidar i tallar els calamars a rodanxes, però quan vaig arribar a casa els vaig rentar amb cura perquè hi ha havia restes de closques.

-Assequeu bé les rodanxes i les potes dels calamars i saleu-ho molt poc.

-Un cop fet això barregem tots els ingredients de l'arrebossat en un bol i batem bé fins que no hi hagi grumolls.

-Poseu oli a escalfar i enfarineu lleugerament les rodanxes de calamar. Seguidament els aneu sucant a la massa amb l'ajuda d'una forquilla i els poseu a fregir. Compte perquè esquitxen!! Sort que vam posar papers de diaris pel terra de la cuina!

-Quan els calamars agafin color de torradet els poseu damunt d'un paper de cuina i llestos!!

-Els podeu acompanyar de llimona, maionesa, all i oli o sols que és com més bons són.


Bon profit!!!!

Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Els millors calamars a la romana són els fets a casa, sense cap mena de dubte! Això d'afegir-hi cervesa també ho fem a casa, i millora molt! Com que també és un llevat, suposo que funciona. Petons!
Eva ha dit…
Que bons els calamars a la romana! jo només n'he fet un cop (no sé pas perquè!!!) i vaig arrebossar-los també amb cervesa, i hi donen un punt!
Txell ha dit…
Queden molt bons!! Res a veure amb els precuits o congelats.
Llàstima que fregir a casa no m'agrada gens :(

Entrades populars