Mona de Pasqua de mantega i xocolata




 Avui, dilluns de Pasqua toca obligatòriament fer una entrada dedicada a la mona que li vaig fer al meu cosí Daniel, el fillol de mon pare.

Com que va demanar expressament que fos de mantega, i sé que li agrada molt la xocolata, vaig decidir fer-li de mantega amb xocolata.
El farcit és de melmelada d'albercoc, així resulta més lleugera a l'hora de menjar-se-la. I la decoració està feta d'avellana torrada esmicolada, mantega amb vainilla i ous de xocolata; i és bastant minimalista perquè aquesta anava acompanyada d'un tros de figura de xocolata del lleó de Reus :)

La veritat és que amb la base feta de bescuit genovès el pastís queda molt flonjo i agradable en boca. No es fa tan pesat com amb un cóc de iogurt. 
Jo el vaig fer el dia anterior i el vaig coservar a la nevera ben filmat.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
Per al bescuit genovès: (motlle 24 cm)
-165 gr de rovell
-90 gr de sucre
-180 gr de farina
-un polsim de sal
-300 gr de clares
-90 gr de sucre

Per a l'almívar:
-100 gr de sucre
-200 gr d'aigua
-el suc d'una llimona

Per al farcit:
-melmelada d'albercoc

Per a la cobertura de mantega i xocolata:
-100 gr de mantega (temperatura ambient)
 -200 gr sucre glas
-aroma de vainilla
-100 gr de cobertura de xocolata
-4 o 5 cullerades de llet tèbia

Elaboració:
Bescuit genovès
Preescalfem el forn a 180ºC.

Primer, tamisem la farina i posteriorment hi posem la sal. Ho reservem.

A continuació, barregem els rovells amb el sucre i ho batem fins a blanquejar-ho (fins que dobli el seu volum i agafi consistència).

Posem les clares a muntar juntament amb el sucre.

Quan tinguem tot això a punt, afegim la meitat de les clares a la barreja dels rovells i ho anem remenant amb una llengua de gat amb moviments suaus i de baix cap a dalt. D'aquesta manera anirem incorporant aire i no se'ns desinflarà.

Tot seguit anem agregant la farina i la sal en forma de pluja amb els mateixos moviments.

Finalment, batem l'altra meitat de clares per evitar grumolls i els afegim a la barreja anterior.

En un motlle prèviament encamisat aboquem la massa i coem durant uns 30 minuts aproximadament.

Quan estigui cuit, ho desmotllem i ho deixem refredar del tot damunt una reixeta.

Almívar:
-Bullim l'aigua, el sucre i la llimona i deixem bullir uns 7 minuts.

Crema de mantega i xocolata:
Tamisem els sucre glas.

En un robot de cuina, batem la mantega fins que comenci a blanquejar i hi afegim el sucre a poc a poc. Jo ho feia a cullerades i fins que no s'integrava la primera no afegia la següent.

Si voleu fer decoracions amb mantega blanca, reserveu-ne unes cullerades.

Quan estigui la crema de mantega preparada, desfem la cobertura de xocolata al microones (o al bany maria) i la integrem. Barregem bé i hi posem l'aroma de vainilla.

Si volem que la crema sigui més untuosa (el meu cas) hi afegim llet tèbia fins que aconseguim la textura desitjada.
Muntatge de la mona:
Tallem el bescuit en 2 o 3 pisos. A cadascun el pintem amb almívar i amb l'ajuda d'una paletina hi escampem la melmelada d'albercoc.

Quan tinguem els pisos farcits, és hora de cobrir el pastís amb la crema de mantega de xocolata. Allisem bé amb una paletina i ja tenim el pastís muntat!

Ara toca decorar-ho amb crema de mantega blanca, ous de xocolata, pollets, plomes...

Us deixo una foto del tall de la mona perquè veieu bé com van quedar els pisos. Les imatges no són gaire bones perquè estan fetes amb el mòbil :(


Bon profit!!!



6 comentarios:

  1. QUIMA ha dit...

    T'ha quedat una mona preciosa !! Segur que estava bonissima:
    petons

  2. Txell ha dit...

    La veritat és que va quedar prou lluïda i em van confirmar que era molt bona :)
    He vist que també tens un blog de Patchwork!! Jo en vaig fer una temporada i ho tinc abandonat...
    A veure si m'animo i em reenganxo!
    Una abraçada!

  3. Gènia ha dit...

    Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
    Felicitats!!
    http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html

  4. Txell ha dit...

    Moltes gràcies Gènia!! M'has donat una alegria justamente avui que és el meu aniversari!!

  5. Anònim ha dit...

    Encara no he provat aquesta recepta, tot i que això no em fa dubtar que deu quedar una Mona molt bona.
    Tot i això, però, ja que aquesta recepta (suposo) és perquè la puguem fer dilluns de Pasqüa florida i per compartir-la amb la família, li agrairia que hi constés el nobre de persones per a les quals ha estat escrita.
    Un salut i gràcies.

  6. Perdona el retard en la resposta! La mona en qüestió està feta en un motlle de 24 cm de diàmetre, així que es surten un mínim de 12 porcions. Això dependrà de la gana que tingueu :)
    Gràcies pel teu comentari

Publica un comentari a l'entrada