Tarta de crema de llimona


La setmana passada va estar plena d'aniversari. En concret, dissabte al vespre vam preparar una festa sorpresa a la meva tieta Carme.
El meu regal va ser fer les postres: dues tartes de crema de llimona, decorades amb nata, maduixes i formes de xocolata blanca.
Tothom va quedar molt content amb les tartes, cal dir que tots eren o familiars o amics de tota la vida. Espero que fossin sincers ;-)

La recepta de la brisa i la crema de llimona me la van ensenyar a classe (EHTB). Així que únicament us la transcric.

El motlle que vaig fer servir jo era de 24 cm i amb base desmontable.

Ingredients:
Pasta brisa:
-125 gr. mantega pomada
-65 gr. sucre llustre
-1 ou (temperatura ambient)
-200 gr. farina de blat
-65 gr. farina d'ametlla
-2 gr. de sal

Crema de llimona:
-160 gr. de suc de llimona (colat)
-250 gr. sucre
-300 gr. ous
-5 gr. gelatina (hidratada)
-250 gr. mantega

Procediment:
El primer que farem serà la pasta brisa. Barregem la mantega pomada, el sucre llustre i la sal.
A continuació afegim l'ou a temperatura ambient i la farina de blat i la d'ametlla a intervals fins que estigui tot ben homogeneïtzat. Ho treballem amb les mans.
 
Quan la massa ja no se us enganxi, feu una bola i poseu-la a la nevera durant una hora.

Preescalfem el forn a 180ºC.

Passat aquest temps, estireu la massa entre 2 papers de forn, punxeu-la i col·loqueu-la al motlle. Heu de comprovar que quedi ben adherida a les vores i que el gruix sigui el mateix a tot arreu (uns 4 mil·límetres).
Traieu l'excés de massa amb l'ajuda d'un ganivet i coeu durant uns 20 minuts.

Mentrestant podem preparar la crema de llimona.

Primerament s'han de posar al bany maria: el suc de llimona, el sucre i els ous. Hem d'anar remenant la barreja amb batedor fins que arribi a 85ºC.

Quan la crema hagi assolit aquesta temperatura i ja hagi espessit, hi afegim la gelatina hidratada. Remenem perquè es dissolgui bé i posem la crema en un recipient ample.

Quan hagi baixat la temperatura (uns 40ºC) hi posem la mantega tallada a daus i barregem perquè quedi ben integrada amb la crema.

Un cop la crema sigui homogènia, la filmem a pell i la posem a refredar.

Quan la brisa i la crema siguin fredes, només cal muntar la tarta i decorar-la al gust.




Bon profit! I benvinguda primavera!!!!



Comentaris

Bernat ha dit…
Hola Txell,

He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Bernat
Lestevesreceptes.cat

Entrades populars