Blaiets





Avui, 3 de febrer, és Sant Blai. I és Festa Major a l'Aleixar, el poble d'origen d'una gran part de la meva família.
A l'Aleixar avui és tradició de fer blaiets, unes galetes de gust suau i que porten estampada la imatge de Sant Blai Bisbe.
Aquests de la foto estan beneïts i tot!

Aquest any m'he animat a fer-los i la veritat és que han agradat molt.

La recepta que us deixo l'he treta del blog Cotó de Sucre. Jo l'he modificat afegint unes gotes d'essència de vainilla i, com que no tenia el segell per estampar els blaiets, hi he escrit "Sant Blai".

Aquí la teniu!

Ingredients:
- 125 g de mantega
- 125 g de sucre
- 2 ous sencers
- ratlladura de llimona
-essència de vainilla
- una culleradeta de llevat químic
- 350 g de farina
- un rovell d'ou per pintar

També necessiteu un motlle allargat llis o arrissat i un segell amb la imatge de Sant Blai o imaginació!

Procediment:
(Preescalfem el forn a 160ºC)

Comencem batent la mantega i el sucre fins que quedi una crema blanquinosa.

Tot seguit hi afegim els ous d'un en un, la ratlladura de la llimona, unes gotes d'essència de vainilla i una culleradeta de llevat químic. Ho batem tot.

A continuació anem afegint la farina tamisada i amassem a mà fins que se'ns desenganxi de les mans.

Formem una bola, l'emboliquem amb paper film i la posem a la nevera una hora aproximadament.

Passada aquesta estona l'estirem i anem tallant la massa amb el motlle.

Posem els blaiets en una safata de forn amb paper sulforitzat i hi estampem la imatge de Sant Blai o hi escrivim "Sant Blai", en el meu cas.

Pintem els blaiets amb ou batut i els coem fins que estigui daurats.

Els deixem refredar en una reixeta i ja estan llestos per menjar-se'ls!




Bon profit i cuideu-vos la gola!!





0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada