Faves amb carxofa

Encara que no ho sembli, ja som a la primavera i, per tant, temporada de faves!!

Tot i que ni el Marc ni jo n'havíem fet mai, ens vam animar a provar de fer una recepta. Com que a la fruiteria encara vam trobar carxofes i ens agraden molt, vam pensar que seria bona idea combinar aquestes dues hortalisses.

Com que el tema càrnic no és la nostra passió, vam decidir fer un plat totalment vegetarià (també va influir arribar tard al mercat i no trobar xipironets per alegrar el plat). I aquí el teniu!!





Ingredients per a 2 persones:

-1'2 kg de faves (amb tavella)
-3 carfoxes de mida mitjana
-1 ceba gran
-tomàquet triturat (unes 7-8 cullerades)
-un cullerot de brou
-menta al gust
-sal
-pebre
-pebre roig dolç


Elaboració:

-Desgranem les faves i tallem les carxofes a làmines d'un cm aproximadament.

-Quan ho tenim enllestit, piquem la ceba i l'enrossim juntament amb la carxofa en una olla amb oli.

-Quan la carxofa comenci a estar tendra hi afegim les faves i ho coem a foc lent i amb l'olla tapada. Anem remenant de tant en tant.

-Quan tinguem les hortalisses cuites, hi afegim la sal, el pebre i el pebre roig.

-A continuació, ho ofeguem tot amb unes 7-8 cullerades de tomàquet triturat i un cullerot de brou.

-Quan la salseta ha reduït, corregim de sal i hi posem dues fulles de menta picada.

Ja ho podeu servir!!

És un plat molt fàcil i força ràpid de fer i és boníssim!!!





Comentaris

Entrades populars