Hot cross buns





Aquesta recepta és un clàssic de Pasqua de la cuina britànica. Feia molt temps que tenia ganes de fer-la i la veritat és que és força llarga de fer però el resultat és espectacular. És la millor recepta de brioix que he fet fins ara.

La recepta és de la Mary Berry i l’he tret de la web de la BBC Food.

Ingredients (12 brioixos):
-500 g farina força
-65 g sucre
-1’5 culleradetes de canyella mòlta
-mitja culleradeta de gingebre mòlt
-pell ratllada d’una llimona
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-10 g sal
-10 g llevat sec
-40 g mantega
-300 ml llet
-1 ou
-200 g panses
-50 g de nabius deshidratats

Per les creus:
-38 g farina
-50 ml d’aigua

Per la cobertura:
-2 cullerades de xarop d’auró o d’atzavara
-2 cullerades d’aigua calenta

Elaboració:
Posem la farina, el sucre, les espècies, la pell de llimona ratllada, la vainilla i la sal al recipient on amassarem. Remenem una mica per barrejar els ingredients.

Escalfem la llet (ha de ser tèbia) i hi dissolem el llevat. N’aboquem la meitat a la farina. Reservem la resta.

Desfem la mantega i també l’afegim a la barreja anterior juntament amb l’ou.

Amassem i anem afegint la llet restant a poc a poc.

Si la massa queda molt líquida, hi podem posar una mica més de farina. Us recomanem afegir-la per cullerades així és més fàcil controlar la textura i no passar-nos amb la farina. Tingueu en compte que la massa ha de quedar una mica enganxosa.

Quan la massa sigui homogènia enfarinem la taula de treball i hi col·loquem la massa, afegim les panses i els nabius i amassem a mà fins que quedi tot ben integrat. Formem una bola.

Untem un recipient fondo amb oli, hi posem la massa a dins i ho tapem amb paper film. Deixem fermentar una mitja hora o fins que hagi doblat el volum.



Traiem la massa del bol i li tornem a donar forma de bola. La deixem fermentar tapada al bol mitja hora més.

Preparem 2 safates de forn amb paper de forn.

Dividim la massa en 12 parts igual i els donem forma de bola. Les col·loquem a les safates de forn de 6 en 6 de manera que estiguin separades per un dit aproximadament.

Les tapem amb un plàstic o amb alguna tapa perquè no s’assequin i no perdin humitat. Vigileu que el plàstic o la tapa no toquin directament els brioixos.

Deixem fermentar fins que doblin el volum.

Encenem el forn a 220 graus.

Preparem la massa per fer les creus: en un got barregem l’aigua amb la farina i remenen fins que no quedin grumolls. Passem la massa a una màniga pastissera o bossa per congelar i reservem.

Quan els brioixos hagin fermentat, agafem la màniga pastisser/bossa de congelar, tallem la punta i fem les creus damunt dels brioixos.



Abaixem el forn a 200 graus i coem els brioixos (jo ho he fet per tandes) durant uns 15-20 minuts o fins que agafin color.

Mentrestant, escalfem l’aigua per la cobertura i hi barregem el xarop d’auró.

Quan els brioixos estiguin cuits i just acabats de sortir del forn, els pintem amb el glacejat.


Deixem refredar damunt una reixeta i ja els tenim llestos per menjar o congelar.

Bon profit!!

Comentaris

Anton Salvat ha dit…
Bon profit també per valtros. Nyam, nyam.

Entrades populars