Galetes de llimona i oli d'oliva
Després d’una pausa molt llarga tornem a reprendre
els fogons del 1r 4a amb energia renovada.
La recepta que us portem són unes galetes de
llimona i oli d’oliva. Ens ha sorprès molt la seva textura lleugera i cruixent.
La recepta està adaptada del fantàstic web DulcesFrivolidades. Nosaltres les hem fet un pèl més grans, ja que ens han sortit
unes 20 galetes. Si les feu més petites us en sortiran entre 25 i 30
Ingredients (25 galetes aprox):
-1 ou
-65 g sucre
-70 g d’oli d’oliva verge extra D.O. Siurana
-pell ratllada de mitja llimona
-1 pessic de sal
-1 sobre doble de gasificant
-200 g farina fluixa
-sucre per decorar
Elaboració:
Posem el forn a 180 graus.
Batem l’ou amb el sucre i hi
afegim l’oli i la pell de llimona fins que estigui tot ben integrat.
Afegim el pessic de sal i batem.
Tamisem la farina amb el gasificant i l’aboquem a la barreja líquida.
Barregem bé fins a obtenir una massa homogènia.
Barregem bé fins a obtenir una massa homogènia.
Cobrim una safata de forn amb paper sulforitzat per poder col·locar-hi les galetes. Dues
safates si feu més de 20 galetes.
Ens posem una mica d’oli a les mans.
Ens posem una mica d’oli a les mans.
Agafem boles de massa, i els donem forma de croqueta. La mida dependrà de
la quantitat de galetes que feu. Nosaltres hem fet boles d’uns 2 cm de
diàmetre.
Un cop tinguem totes les galetes formades, les aplanem amb una forquilla.
Posem una mica de sucre al damunt de cada galeta i les coem uns 20 minuts o
fins que estiguin daurades. El temps de cocció dependrà de la mida de les
galetes.
Les deixem refredar per complet i ja les tenim a punt.
Bon profit!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada