Galetes de llimona i oli d'oliva



Després d’una pausa molt llarga tornem a reprendre els fogons del 1r 4a amb energia renovada.

La recepta que us portem són unes galetes de llimona i oli d’oliva. Ens ha sorprès molt la seva textura lleugera i cruixent.

La recepta està adaptada del fantàstic web DulcesFrivolidades. Nosaltres les hem fet un pèl més grans, ja que ens han sortit unes 20 galetes. Si les feu més petites us en sortiran entre 25 i 30

Ingredients (25 galetes aprox):
-1 ou
-65 g sucre
-70 g d’oli d’oliva verge extra D.O. Siurana
-pell ratllada de mitja llimona
-1 pessic de sal
-1 sobre doble de gasificant
-200 g farina fluixa
-sucre per decorar

Elaboració:
Posem el forn a 180 graus.

Batem l’ou amb el sucre i hi afegim l’oli i la pell de llimona fins que estigui tot ben integrat.

Afegim el pessic de sal i batem.

Tamisem la farina amb el gasificant i l’aboquem a la barreja líquida.

Barregem bé fins a obtenir una massa homogènia. 

 

Cobrim una safata de forn amb paper sulforitzat  per poder col·locar-hi les galetes. Dues safates si feu més de 20 galetes.

Ens posem una mica d’oli a les mans.

Agafem boles de massa, i els donem forma de croqueta. La mida dependrà de la quantitat de galetes que feu. Nosaltres hem fet boles d’uns 2 cm de diàmetre.

 

Un cop tinguem totes les galetes formades, les aplanem amb una forquilla.


Posem una mica de sucre al damunt de cada galeta i les coem uns 20 minuts o fins que estiguin daurades. El temps de cocció dependrà de la mida de les galetes.

 

  Les deixem refredar per complet i ja les tenim a punt.



Bon profit!!

Comentaris

Anton Salvat ha dit…
No les podem tastar, però fan bona cara. Ets una crack.

Entrades populars