Galetes de nous i avellanes (sense sucre)


Què podem fer amb els fruits secs que ens sobrin aquestes festes? Una solució són aquestes galetes, ja que podem fer servir els ingredients que millor ens vagin: panses, festucs, ametlles, pinyons...

Aquesta recepta és el resultat de la improvisació; ja que no tenia clar quants fruits secs havia de fer servir i al final van sortir unes galetes realment bones. La forma em va agradar molt i la textura també perquè són cruixents per fora però tendres per dins.

A més, la combinació de vainilla, nous i avellanes és perfecta! I les podeu decorar amb sucre glas o xocolata si ho voleu.

Ingredients (15 galetes):
-50 g mantega pomada
-45 g tagatosa (o 100 g sucre)
-vainilla al gust
-1 ou
-75 g farina
-1/2 culleradeta de llevat químic
-1 pessic de sal
-75 g nous
-20 g avellanes torrades

Elaboració:

Preescalfem el forn a 200ºC i piquem els fruits secs, segons el nostre gust. A mi m'agrada trobar els trossos de nous i avellanes.

En un bol, afegim la mantega pomada i la tagatosa o el sucre i ho batem fins que quedi cremós. Hi afegim la vainilla al gust, la sal i un ou. Batem fins que la massa sigui homogènia i a poc a poc anem posant la farina i el llevat. Remenem amb l'ajuda d'una llengua i quan estigui tot ben incorporat, és el torn de posar les nous i les avellanes i acabar de mesclar.

Amb l'ajuda de 2 culleretes, anem col·locant boles de massa (les meves feien uns 3 cm de diàmetre) damunt una safata de forn amb paper sulforitzat. No cal posar-les gaire separades perquè no creixen ni s'eixamplen.

Les posem uns 12 minuts a mitja alçada del forn i quan veiem que estan daurades les traiem i les deixem refredar damunt una reixeta de forn.

 
Bon profit!!!!!!






Comentaris

Entrades populars