Pa Naan d'all i llet de coco



El Naan és un pa pla, que es cou enganxat a les parets d'un forn especial. Pot anar farcit o no i es consumeix a molts països asiàtics com ara: l'Índia, el Paquistan, Bangladesh, Birmània, l'Iran o l'Afganistan, entre d'altres.

Mai he tingut l'oportunitat de viatjar en cap d'aquests països però sí que he menjat Naan en restaurants hindús; i m'encanta! N'hi ha de moltes varietats i el d'all és el que trobo més bo.

Per fer el Naan d'all i llet de coco m'he inspirat amb la recepta del Dan Lepard. La diferència és que ell hi posa l'all barrejat amb l'oli un cop cou els pans i jo l'all l'he posat a la massa, juntament amb una mica de comí mòlt. I la vaig encertar perquè queda molt gustós però sense embafar. 
La pebreta (Nigella sativa) la vaig posar en el moment d'estirar els pans i, un cop cuits els vaig decorar amb julivert sec.

La llet de coco sobta un mica però el resultat és sorprenent perquè aporta suavitat i textura al pa.

Aquests pans són molt senzills de fer i molt bons. Nosaltres ens els vam menjar amb hummus, però la veritat és que combinen amb embotit, formatge, verdures...

A més, no necessitem encendre el forn!! Els coem en una paella


Ingredients (per 9 pans):
-200 ml d'aigua tèbia
-7 gr de llevat liofilitzat
-200 ml de llet de coco
-550 gr de farina de força
-2 culleradetes rases de sal
-2 grans d'all triturats
-1 pessic de comí mòlt
-llavors de pebreta
-oli d'oliva
-julivert sec
Elaboració:
Primer de tot, en un bol, desfem el llevat en aigua tèbia i seguidament hi aboquem la llet de coco. Ho remenem bé i hi afegim la farina, la sal, els alls triturats i el comí mòlt.

Amb l'ajuda d'una forquilla anem remenant la barreja fins que la massa quedi lligada. Llavors, continuem amassant a mà.

Quan tinguem la massa llisa, untem la superfície de treball amb oli i l'acabem d'amassar. Li donem forma de bola i la posem un altre cop dins el bol. La tapem i la deixem llevar una hora a temperatura ambient. Amb la caloreta que fa amb uns 50 minuts en tindreu prou.

Netegem la superfície de treball i quan el llevat hagi actuat, l'enfarinem lleugerament. 

Dividim la massa en 9 peces de 100 grams i els hi donem forma de bola a damunt de la taula enfarinada. A mesura que tinguem les boles fetes, les deixem reposar 20 minuts damunt la superfície enfarinada i tapades amb un drap.

Quan ja ha passat l'estona de repòs posem a escalfar una paella untada amb una mica d'oli.

Tot seguit estirem els pans amb un corró; faran uns 25 cm de llarg i 5 mm de gruix.

El que vaig fer jo va ser posar les llavors de pebreta a la taula i estirar-hi les boles. D'aquesta manera les llavors queden enganxades en una banda del pa. També hauren d'enfarinar el corró perquè la massa s'enganxa.

Quan tinguem el primer pa estirat el posem a la paella i el deixem que es torri lleugerament. La part que ha de coure primer és la que no té llavors de pebreta. Quan aquest costat estigui fet, untem la superfície amb pebreta amb una mica d'oli i girem el pa.

Deixem que es cogui l'altra banda i posem el pa en una reixeta perquè es refredi. Just quan traiem el pa el pintem amb oli i hi posem julivert.

Continuem amb la resta de pans i... a taula!

Els podem acompanyar amb el que més us agradi. Amb hummus són boníssims!
 

Bon profit!!!





Comentaris

Entrades populars