Melmelada de cumquat i gingebre


Dissabte va ser dia de calçotada i, per tant, de passar el dia a l'aire lliure.

Com que al poble sempre hi ha parents, amics i coneguts que tenen tros, és fàcil tornar cap a casa carregada de fruita i verdura. 
En aquesta època de l'any encara no hi ha gaire fruita; la d'hivern ja s'ha acabat i per la d'estiu encara queden unes setmanes. Però aprofitant que encara queden cumquats i llimones, vaig pensar que fer melmelada seria una bona opció per a gaudir-ne tot l'any.

Per aquells que no sapiguen què són els cumquats, aquí teniu una foto:



A aquesta melmelada hi he afegit una culleradeta de gingebre mòlt, que li dóna un perfum molt bo; i no emmascara el gust dels cumquats.

Aquesta recepta me l'he inventada i, per tant, no tinc una segona versió o una referència per comparar.
Així que si la voleu menys dolça o amb més gust de gingebre, només cal que modifiqueu les quantitats.

Ingredients:
-730 gr. de cumquats
-el suc d'una llimona
-550 gr. de sucre (3/4 del pes total de fruita)
-1 culleradeta de gingebre mòlt

A més:
-Pots de vidre (2 de mitjans i 2 de mida individual)

Elaboració:
El primer que fem és rentar bé els cumaquats, els tallem longitudinalment i després els tallem en juliana.
Si tenen pinyols, era el meu cas, haureu de tenir paciència i anar traient-los.

Els posem en una olla, i els reguem amb el suc d'una llimona. Remenem bé i hi afegim el sucre.

Ho coem durant una hora aproximadament a foc mitjà i remenem de tant en tant.

Mentrestant omplim una altra olla amb aigua filtrada (així la calç no se'ns enganxarà als pots) i hi posem els pots i les tapes. Ho bullim durant uns 15 minuts per assegurar una bona higiene.

Passat aquest temps, els posem damunt un drap net perquè s'eixuguin.

Quan la melmelada està llesta, omplim els pots i vigilem de tancar-los bé. Els posem a bullir 10 minuts per fer el buit i ja ho tenim!

Ara només cal decorar els pots i a menjar!!

Bon profit!!


Comentaris

Entrades populars