Banda de crema i fruita



Aquest cap de setmana hem inaugurat la temporada de calçots!! Quines ganes que teníem de menjar calçots amb salseta, carxofes i carn a la brasa!!!  mmmm...

Com a "anfitrions" vaig pensar que seria bona idea fer les postres. A més, havien de ser lleugeretes perquè després del gran dinar vé de gust alguna cosa fresqueta i que passi bé.
Així que vaig decidir-me per una banda de pasta fullada amb crema i fruita.

Us recomano aquestes postres en acabar un bon tiberi. Això sí! assegureu-vos que teniu una nevera a mà perquè la crema pot ser mooooolt perillosa si es deixa a temperatura ambient durant unes hores.

Aquí teniu la recepta que vaig fer servir:

Ingredients:
-1 làmina de pasta fullada (congelada)
-ou batut
-fruita al gust (maduixes, kiwi, pinya, mandarina...)

Per a la crema pastissera:
-375 gr. de llet freda
-1 branca de canyella
-pela de mitja llimona
 -45 gr. sucre
-45 gr. de rovells (2 o 3 depenent de la mida)
-20 gr. de midó

Per a l'almívar:
-50 gr de sucre
-50 gr d'aigua

Elaboració:
Comencem fent la crema pastissera. És recomanable fer-la amb antelació perquè es refredi i agafi la consistència adequada. La podem fer fins i tot el dia abans i deixar-la a la nevera tota la nit ben tapada.

El primer que fem és batre els rovells amb el midó i 75 gr de llet freda. Reservem la barreja.

A continuació escalfem els 300 gr de llet restants amb el sucre, la canyella i la pela de llimona. Quan arranqui el bull ho retirem del foc i ho deixem infusionar 3 minuts.
Colem i ho tornem a posar al foc mentre hi afegim la barreja dels rovells. És important incorporar-ho sense deixar de batre; així, evitem que ens surti una truita.

Ara toca remenar sense parar fins que la crema bulli. Arribat aquest punt traiem del foc, la posem en un recipient i la filmem a pell perquè no ens faci crosta i cap a la nevera!

Ara és moment de preparar la pasta de full:

Preescalfem el forn a 200ºC.


Agafem una placa ja descongelada i l'estirem fins que faci uns 40 cm de llarg i uns 15 cm d'ample. Tallem el perímetre perquè quedi una forma ben rectangular i un cop fet això tallem les vores d'uns 2 cm d'ample i les reservem.

Tot seguit punxem el que serà la base i la pintem amb ou batut. Un cop fet això, col·loquem les vores que havíem reservat (com si fos un marc) i també les pintem.

Coem durant uns 15 minuts o fins que vegem que està daurat.

Ho deixem refredar i mentrestant rentem i tallem la fruita.

Un cop la pasta de full s'hagi refredat apliquem la crema pastissera amb màniga hi col·loquem la fruita com més ens agradi.

Perquè l'acabat sigui més vistós hi podem posar gelatina de poma o almívar tebi fet amb la mateixa quantitat d'aigua que de sucre.










Comentaris

Entrades populars