Panets d'olives i panets de sobrassada
PANETS D'OLIVES I PANETS DE SOBRASSADA
Dissabte passat vam tenir convidades a casa: la Laura i l'Ana van venir a sopar a casa. I com que l'ocasió s'ho mereixia, vaig decidir fer panets d'olives i panets de sobrassada.
Les receptes les vaig treure d' El Aderezo però les vaig modificar una mica, sobretot la dels panets d'olives.
Tot i les petites modificacions, van quedar prou bé :) Cal dir que la textura dels panets variava una mica, els de sobrassada eren més tipus pa de Viena i els d'olives tenien una textura més consistent.
Aquí teniu les receptes:
Ingredients pels panets d'olives:
-1 patata gran (bullida)
-350 grams de farina
-1/2 pastilla de llevat (12'5 grams)
-mitja culleradeta de sucre
-150 ml d'aigua
-30 gr. d'olives verdes picades
-30 gr. d'olives negres picades
-una culleradeta de sal
-orenga per decorar
-oli per decorar
Elaboració:
Primer de tot bullim una patata gran tallada a trossets. Un cop bullida, la deixem refredar i la xafem bé.
Tot seguit desfem el llevat en un got amb dues cullerades d'aigua i la mitja culleradeta de sucre.
Deprés posem la patata, la farina i la sal en un recipient i, al centre, hi fem un forat i hi posem el llevat desfet. Ho deixem reposar 10 minuts. Passats aquests minuts serà moment d'abocar-hi l'aigua i amassar-ho.
Quan la massa no tingui grumolls i sigui ben llisa la deixarem a dins el recipient tapada amb un drap durant una mitja hora. Mentrestant anirem picant les olives i les afegirem a la massa quan hagi llevat.
Ara és moment de preesclafar el forn a 190º.
Un cop llesta la massa, ens enfarinarem bé les mans i començarem a fer tantes boles com panets vulguem. A mi me'n van sortir 8 d'un diàmetre d'uns 10 cm .
Posem els panets en una safata de forn, hi posem orenga per damunt i un rajolí d'oli i ho coem uns 20 minuts a 190º.
Ingredients pels panets de sobrassada:
-120 grams de patata bullida
-175 grams de farina
-1/2 pastilla de llevat (12'5 grams)
-mitja culleradeta de sucre
-100 ml d'aigua
-70 gr. de sobrassada
-una culleradeta de sal
-formatge ratllat per decorar
Elaboració:
El procés d'elaboració d'aquests panets és exactament el mateix que el dels panets d'olives. La diferència, evidentment, és que afegirem sobrassada a temperatura ambient en comptes d'olives.
També hem de tenir en compte que aquests panets es couen a 180º.
Bon profit!!!!!!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada