Bastonets de formatge

Avui us porto una recepta senzilla de fer i molt bona, uns bastonets de formatge. És una recepta original de la meva àvia, adaptada per mon germà i copiada per mi.


Els ingredients que calen són:
  • 150 grams de farina
  • 150 grams de formatge ratllat en pols
  • 120 grams de mantega o margarina
  • Una mica de formatge ratllat per a gratinar (per a decorar)



Per a preparar-ho, cal deixar la mantega fora de la nevera una estona, per a que perdi una mica la consistència.

Preescalfar el forn a uns 210ºC.

Un cop tinguem la mantega tova, barrejar-la amb la farina i  el formatge ratllat en pols i afegir-hi la mantega. Barrejar amb ganes, fins que acabi lligant la massa.
Estendre la massa sobre paper de forn fins que quedi d'un centímetre de gruix aproximadament (si no teniu paper de forn, es pot posar una base de farina sobre la safata del forn).

Un cop estesa la massa, afegir el formatge ratllat per a gratinar al damunt, tallar la massa en tires d'un centímetre i mig per cinc centímetres aproximadament i posar-ho al forn durant uns deu minuts, fins que estiguin daurats.

Treure'ls del forn i deixar-ho refredar. Separar els basonets i llestos.

Bon profit!

Comentaris

Entrades populars