Brioix de Nadal suec


Després d'unes setmanes sense publicar cap recepta, torno a la càrrega amb un brioix de Nadal suec. És a dir, un brioix ple d'aroma de canyella i fruits secs. Boníssim i gens embafador!! 
La recepta l'he treta de la web de la revista Hembakat, on hi ha un munt d'idees originals i que mai fallen.

Ingredients:
-1 sobre de llevat sec (7 g)
-200 g llet tèbia
-1 culleradeta sal
-2 culleradetes de canyella mòlta
-70 g sucre amb melassa (moscovado)
-2 ous
-450 g farina força
-50 g mantega
-25 g nous
-25 g ametlles crues
-70 g panses sultanes

A més:
-1 rovell
-1 cullerada d'aigua

Elaboració:
Escalfem la llet i hi dissolem el llevat. En un bol, barregem la llet, la sal, el sucre, la canyella i els ous.

Afegim la farina i ho amassem. Quan estigui tot ben barrejat, hi posem la mantega a trossos fins a obtenir una massa homogènia i una mica enganxosa.

Untem un bol amb oli, hi col·loquem la massa i la tapem amb paper film. Ho deixem reposar una hora i mitja o fins que hagi doblat el volum.

Posem una mica d'oli al marbre i hi aboquem la massa. Hi afegim les panses i els fruits secs i ho amassem. Us recomano untar-vos les mans amb oli perquè la massa no se'ns enganxi en excés.

Tallem la massa en 3 peces i els donem forma de bola. Les col·loquem una al costat de l'altre en un motlle de plum cake forrat amb paper de forn.

Ho deixem fermentar durant 30 minuts tapat amb un drap.

Posem el forn a 175ºC.

Just abans d'enfornar el brioix el pintem amb rovell batut amb aigua.

Ho deixem coure durant uns 40 minuts amb escalfor a dalt i a baix. Si veiem que el brioix agafa color, però encara no està cuit, el podem tapar amb paper d'alumini.

Bon profit!!!!!





Comentaris

Entrades populars