Panellets 2015

Com no podia ser d'una altra manera, ara toquen panellets. Aquest any he decidit fer-los una mica més clàssics que els de l'any passat i n'he variat la recepta.
Així doncs, n'he fet de pinyons (del país, evidentment), sèsam blanc i negre, granet d'ametlla i coco banyat amb xocolata amb llet.

La recepta base és la mateixa en tots els panellets. Així que, amb un sol massapà, podeu fer un munt de variacions boníssimes.

Ingredients:
-250 g de farina mòlta
-250 g de sucre glas
-1 ou
-ratlladura de llimona
-coco ratllat 
-pinyons
-sèsam blanc i negre
-granet d'ametlla
-xocolata amb llet
-1 ou (per pintar i estovar l'ametlla i els pinyons)

Elaboració:
Barregem l'ametlla mòlta, el sucre i l'ou fins a aconseguir una massa homogènia i compacta. Reservem a la nevera amb paper film. Jo ho vaig deixar d'un dia per l'altre.

Posem el forn a 250ºC.

Agafem un tros de massapà, hi afegim coco ratllat al gust i ho amassem. Fem boletes d'uns 15 g i ho posem en una safata de forn. Els tapem amb paper film perquè no s'assequin.

Amb la resta de massapà també anem fent boles de 15 g. 

Batem un ou i n'afegim una mica al granet d'ametlla i als pinyons i remenem bé. D'aquesta manera s'hidrataran i s'enganxaran millor al panellet.

En un bol posem sèsam blanc i negre i ho barregem bé.

Ara toca arrebossar! Els panellets que vulguem cobrir amb sèsam us recomano passar-los per l'ou batut i després per la barreja de sèsams.

Amb els panellets d'ametlla i pinyons es tracta de tenir paciència i arrebossar-los fent pressió mentre els fem rodar amb les mans o els donem forma de mitja lluna.

Quan tinguem totes les peces fetes, les posem a la safata de forn amb els panellets de coco i els pintem amb ou. Enfornem 5 minuts (o fins que estiguin daurats) a 250ºC amb calor a dalt.

Els deixem refredar i serà hora de banyar els panellets de coco amb xocolata amb llet. Els decorem amb coco ratllat i ja ho tenim!

Bon profit!!!










 

Comentaris

Entrades populars