Flammkuchen



 Aquest cap de setmana tocava aprofitar un tros de cansalda fumada que teníem a la nevera i volia fer-lo servir per alguna recepta nova.

El Flammkuchen m'encanta i em recorda molt Alemanya i els seus mercats de Nadal :)
Aquesta mena de coca és típica d'Alsàcia i molt popular a Alemanya.
Així que em vaig animar i van sortir 2 Flammkuchen boníssims!

Són molt fàcils de fer i queden deliciosos. Els ingredients són molt bàsics: massa de pa sense llevat (és a dir, aigua, farina i sal), ceba, cansalada fumada, nata fresca (crème fraîche) i pebre negre mòlt.
Si voleu provar una cosa diferent i senzilla, us recomano fer aquesta mena de coca-pizza.

La recepta és força orientativa ja que li podeu posar més o menys quantitat d'ingredients segons el vostre gust.


Ingredients: (2 Flammkuchen de 40 cm llarg x 30 d'alt aprox)
-Base de pizza fresca
         o: 250 gr farina, 100 ml aigua, 3 cullerades d'oli i una culleradeta de sal
-100 grams de nata fresca (l'he trobat al Mercadona)
-pebre negre mòlt
-2 cebes mitjanes
-150 grams de cansalada fumada


Elaboració: 
Posem el forn al màxim (250º)

Començem picant les dues cebes, penseu que han de quedar uns trossos molt fins i petits. També les podeu posar a la picadora i acabareu abans.

Continuem amb la cansalada, hem de fer tires primes i no gaire llargues. El que va millor és comprar un tros sencer i anar tallant-lo a mà; també tenim l'opció de comprar les tires de bacó al super.

Ara toca preparar la massa del Flammkuchen:

Si volem fer la massa a mà barregem tots els ingredients fins que tinguem una massa llisa i la dividim en dos. Enfarinem la zona de treball i estirem les masses fins a donar-los la forma que vulguem i fent-les molt primes (uns 3 mil·límetres).
Si no tenim temps podem comprar dues bases de pizza fresca i també les estirem per a poder-les deixar ben fines.

Un cop preparada la base, estenem la nata fresca per tota la superfície de la base, hi posem pebre, la ceba picada i la cansalada.



I cap al forn durant uns 10-15 minuts.

La base ha de quedar ben cruixent però tampoc se'ns ha de cremar!

Bon profit!!!!!


Comentaris

Entrades populars