Coca amb cireres de Reus


Avui diumenge és Corpus; dia de catifes de flors, processons, gegants i bastoners.


A Reus i per extensió al Baix Camp és típic menjar coca amb cireres en aquestes dates. Com que aquí a Barcelona no n'he trobat he decidit fer-ne una jo mateixa seguint la recepta de la Mariona Quadrada.

No n'havia fet mai de coca amb pasta de brioix i la veritat és que ha quedat fantàstica!! Té el mateix gust que les de les pastisseries de Reus!!

Us reescric la recepta de al Mariona Quadrada:

Ingredients:
-25 grams de llevat de pa
-150 cl. de llet tèbia
-500 gr. de farina
-ratlladura d'una llimona grosseta
-80 gr. de sucre
-50 gr de mantega a temperatura ambient
-3 ous
-cireres al gust
- un polsim de sal
-un rovell d'ou per pintar
-sucre per posar per damunt


Elaboració:
El primer que farem serà desfer el llevat amb la llet tèbia. Tot seguit, ho abocarem en un bol i hi afegirem la farina, la ratlladura de la llimona, la sal, el sucre, la mantega i els ous.

Agafarem la batedora amb les varilles d'espiral i ho amassarem tot durant 10 minuts. Veureu que passat aquest temps, la massa s'ha convertit en una bola.

A continuació, posarem la bola de massa en un paper de forn i la deixarem llevar 1 hora en un lloc càlid i tapada amb un drap de fil.

Quan hagi passat la 1a hora, passarem la massa amb el paper vegetal a sobre la safata de forn i li donarem la forma que volguem. Hi posarem les cireres per sobre fent una mica de pressió i esperarem una altra hora. Jo aquí he tornat a tapar la coca amb un drap.

Passada aquesta hora, pintrem la coca amb un rovell d'ou i hi posarem sucre per damunt.  Encendrem el forn a 180 graus.


Quan el forn estigui escalfat, courem la coca 20 minuts amb escalfor per dalt i baix.



Bon profit!!!!




Comentaris

Entrades populars