Creps

Aquesta és la meva primera entrada al blog. És la recepta per a fer massa per a fer creps per a dues persones.




Ingredients
  • 125gr de farina
  • 250ml de llet
  • 2 ous
  • 25 grams de mantega o margarina
  • Mitja culleradeta de sal






Preparació
 
Treure la mantega de la nevera i si cal escalfar-la per a que es fongui.
Barrejar la farina, els ous, la llet i la sal fins a obtenir una massa uniforme. Aleshores afegir-hi la mantega fosa i barrejar fins a que torni a quedar la massa homogénia.
Deixar reposar com a mínim 20 minuts a la nevera

En una paella o crepera ben calenta, posar-hi una mica de mantega, abocar un cullerot de massa i estendre-ho bé. Un cop hagi quallat, fer-li la volta i afegir els ingredients que es vulgui al damunt (la massa en si es força sosa, i queda bé tant amb ingredients dolços com salats). Plegar la crep per la meitat i després fer un altre plec per a que quedi un quart del cercle inicial. Un cop tancada, ja es pot emplatar i està llesta per a menjar.

Algunes suggerències per al farcit:
  • Salat
    • Pernil dolç i formatge
    • Frankfurt i ceba
    • Frankfurt (fent una variant i enrollant el crep al voltant en lloc de plegar-lo)
  • Dolç
    • Sucre
    • Caramel i coco
    • Dolç de llet i nous


 Bon profit!

Comentaris

Txell ha dit…
mmm... us recomano les crepes de caramel líquid i coco ratllat!! són boníssimes :)
Manel Bres ha dit…
Molt bons , si senyora

Entrades populars