Creps
Aquesta és la meva primera entrada al blog. És la recepta per a fer massa per a fer creps per a dues persones.
Ingredients
Preparació
Treure la mantega de la nevera i si cal escalfar-la per a que es fongui.
Barrejar la farina, els ous, la llet i la sal fins a obtenir una massa uniforme. Aleshores afegir-hi la mantega fosa i barrejar fins a que torni a quedar la massa homogénia.
Deixar reposar com a mínim 20 minuts a la nevera
En una paella o crepera ben calenta, posar-hi una mica de mantega, abocar un cullerot de massa i estendre-ho bé. Un cop hagi quallat, fer-li la volta i afegir els ingredients que es vulgui al damunt (la massa en si es força sosa, i queda bé tant amb ingredients dolços com salats). Plegar la crep per la meitat i després fer un altre plec per a que quedi un quart del cercle inicial. Un cop tancada, ja es pot emplatar i està llesta per a menjar.
Algunes suggerències per al farcit:
Bon profit!
Ingredients
- 125gr de farina
- 250ml de llet
- 2 ous
- 25 grams de mantega o margarina
- Mitja culleradeta de sal
Preparació
Treure la mantega de la nevera i si cal escalfar-la per a que es fongui.
Barrejar la farina, els ous, la llet i la sal fins a obtenir una massa uniforme. Aleshores afegir-hi la mantega fosa i barrejar fins a que torni a quedar la massa homogénia.
Deixar reposar com a mínim 20 minuts a la nevera
En una paella o crepera ben calenta, posar-hi una mica de mantega, abocar un cullerot de massa i estendre-ho bé. Un cop hagi quallat, fer-li la volta i afegir els ingredients que es vulgui al damunt (la massa en si es força sosa, i queda bé tant amb ingredients dolços com salats). Plegar la crep per la meitat i després fer un altre plec per a que quedi un quart del cercle inicial. Un cop tancada, ja es pot emplatar i està llesta per a menjar.
Algunes suggerències per al farcit:
- Salat
- Pernil dolç i formatge
- Frankfurt i ceba
- Frankfurt (fent una variant i enrollant el crep al voltant en lloc de plegar-lo)
- Dolç
- Sucre
- Caramel i coco
- Dolç de llet i nous
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada