Yaki udon amb pollastre




Aquest cap de setmana hem seguit amb la tendència oriental. L'última entrada del blog va ser de pa naan i aquesta és de fideus udon amb pollastre, verdures i una salsa a base de soja.

Com que fins passat l'estiu tinc el forn de vacances, toca experimentar amb els fogons.
Aquesta recepta va ser d'aprofitament 100%. Tenia uns fideus udon de feia temps, i em vaig proposar fer servir ingredients que tingués a la cuina. Com que el pollastre i la verdura sempre casen, vaig tirar pel dret i amb dues pastanagues, dues cebes i 4 filets van sortir uns yaki udon boníssims!

Els yaki udon bàsicament és un plat fet amb aquests fideus, verdura i carn. Tot sofregit al wok o paella (el meu cas) i acabat amb salsa de soja o qualsevol altra que hi vagi bé.

És un plat molt econòmic i sa. Ideal!

Ingredients (2 persones):
-2 cebes petites
-2 pastanagues mitjanes
-4 filets de pit de pollastre (hi podeu posar un pit sencer)
-salsa de soja al gust
-un polsim de canyella
-un polsim de gingebre mòlt
-6 cullerades d'aigua o brou
-1 culleradeta de maizena
-400 gr de fideus udon precuits
-julivert picat


Elaboració:
Primer cal que netegem, pelem i piquem les cebes i les pastanagues. I a continuació, ho posem en una paella amb oli calent i ho coem a foc mitjà fins que la ceba sigui transparent.

Mentrestant, tallem els filets de pollastre en tires d'1 cm d'ample per 5 cm de llarg aproximadament, salpebrem i ho afegim a la verdura.

Tot seguit, posem un polsim de canyella i de gingebre a la barreja de carn i verdura.

Quan ja ho tinguem gairebé cuit, incorporem un bon raig de salsa de soja i les 6 cullerades d'aigua. Remenem i salem al gust. Hi afegim la cullerada de maizena i barregem bé.
No cal que la salsa quedi espessa, simplement es tracta de lligar-la una mica.

Ara toca preparar els udon. Per això necessitem posar els fideus udon durant 1 minut en aigua bullint i amb un polsim de sal. Seguidament, els escorrerem i els afegim en un recipient o olla prou gran per poder mesclar-los amb les verdures i el pollastre.

Per servir podeu posar julivert picat per damunt.



Bon profit!!!!


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada